Setkání se uskutečnilo na bavorské straně ve Vohenstraussu, kam se o uplynulém víkendu vydali starosta Stříbra Karel Lukeš, s farářem Jiřím Hajkem, zástupci města, stříbrských škol, dobrovolných hasičů a chovatelů. „Kolegové, partneři a kamarádi z Vohenstraussu si pro nás připravili příjemné odpoledne a večer. Při společné večeři došlo k promítání fotografií, vzpomínek a zážitků z této naší dlouhé spolupráce. Při proslovech obou starostů jsme zavzpomínali na začátky partnerství, na lidi, kteří stáli u jeho zrodu, a bylo vysloveno přání, aby mladí navázali a pokračovali dále v tomto partnerství,“ uvedl starosta Stříbra Karel Lukeš.

Výprava se poté přesunula do historického zámku Fridrichsburg, kde se všichni účastníci slavnostního aktu zapsali do Zlaté knihy a starostové si vyměnili dary. Zástupci stříbrských chovatelů nezapomněli ani na své německé kolegy a při této příležitosti jim předali pamětní plakety.

Poté již následoval koncert vohenstrausské dechové hudby, který sklidil velký úspěch u všech přítomných. „Vážíme si intenzivní spolupráce mezi našimi městy. Oslavy partnerství ale v podstatě probíhaly celý rok. Začali jsme slavnostmi města Stříbra v červnu, pokračovali dvěma společnými koncerty během prázdnin a nyní přišla pomyslná a oficiální tečka. Chtěl bych všem zakladatelům, udržovatelům, podporovatelům, prostě všem, kteří se na spolupráci obou měst podíleli nebo podílí, moc poděkovat,“ uzavřel stříbrský starosta.

Výrovský potok a jeho okolí vypadá v dnešních dnech tak, jak by mělo.
Oblast kolem Výrovského potoka je v pořádku, voda míří tam kam by měla