Psů se ujal provozovatel záchranné stanice Karel Bobál. „Všichni jsou vystrašení, bázliví, je na nich vidět, že vůbec nejsou socializovaní,“ popsal chování svých nových svěřenců. „Oba dospělí psi jsou vyhublí, hladoví, zubožení. Štěňátka jsou relativně v pořádku, ale také samozřejmě potřebují nutnou péči,“ dodal s tím, že psy nechal hned v pondělí veterinárně vyšetřit a naočkovat.

Psi neměli žádnou psí známku ani čipování. Majitel je tedy zatím neznámý, ale do jeho hledání se pustila i policie. „Oznámení o přivázaných psech jsme dostali v neděli v půl druhé odpoledne. Vyrozuměli jsme provozovatele útulku, který psy zajistil. Případem se nadále zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti,“ uvedla Deníku tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Psí rodinka zůstane nějakou dobu v útulku Nora ve Studánce.

„Musí být určitou dobu v karanténě. Už se mi ozvali lidé, kteří by měli zájem o štěňata, ale zatím musejí ještě nějakou dobu počkat. Bylo štěstí, že ten člověk psy neuvázal někde v lese, byli by podchlazení a trpěli by ještě víc,“ dodal Bobál s tím, že podobný případ není v západočeském regionu ojedinělý.

Následky řádění vichřice Fabien v Přimdě a okolí.
FOTO, VIDEO: Fabien se prohnala nad Přimdou, zanechala za sebou zkázu