Plánské učiliště už třetím rokem vysílá na praxi do bavorského domova studentky oboru ošetřovatelství, aby se zde naučily potřebné dovednosti, které sebou přináší celodenní péče o mentálně postižené.

„Praxi považujeme pro naše žákyně za velmi přínosnou. Je alternativou k jejich praxi v zařízení následné péče Sv. Anny v Plané a jiných místních domovech, kam na praxi chodí po celý rok v rámci vzdělávání. Děvčata se tak mohou po vyučení rozhodnout, jaká bude jejich další specializace a čemu se chtějí dále věnovat,“ popsala Andrea Hušková, učitelka ošetřovatelských oborů ze SŽŠ Plané a doplnila, že spolupráce mezi Střední živnostenskou školou v Plané a Domovem pro mentálně postižené ve Vohenstraussu se za tu dobu již stala oboustranně stabilní záležitostí.

„Nejlepším žákům se zájmem o ošetřovatelství nabízí Domov Dr. Loew každým rokem jednu až dvě pracovní pozice,“ doplnila učitelka.

Možnost získat praxi v zahraničí si pochvalují i další studentky, „Praxe byla i letos báječná. Domov se o nás dobře staral a naučily jsme se mnoho nových věcí a nových dovedností. Celodenní stravování a ubytování jsme měli zajištěné na celý týden a kolektiv zaměstnanců k nám byl milý a vstřícný“, zhodnotila děvčata.

Ve Starém Sedlišti se uskutečnil třetí Historický večer
OBRAZEM: Ve Starém Sedlišti se vrátili do dob Karla IV.