Stalo se tak v závěru představení v Halži, které bylo zároveň derniérou této detektivní hry v podání tachovského souboru Komedyjanti.

Odbočení od divácky oblíbených komediálních her k napínavějšímu žánru (i když ani v této hře není nouze o úsměvné okamžiky), rozhodně nebylo šlápnutím vedle. Naopak. Dům U dvou vražd znamenal pro tachovské amatérské divadelníky veliký úspěch.

„Derniéra byla už čtrnáctou reprízou této hry. Začali jsme ji studovat v polovině září 2017, premiéru měla 9. února 2018. Celkově jsme tak s detektivkou strávili přibližně rok a čtvrt a vidělo ji více než 1000 diváků na 11 místech plzeňského kraje. V Tachově se hrála třikrát,“ uvedl principál souboru Michal Laško.

Komedyjanti s detektivkou Arthura Watkyna a Ernesta Dudleye vyprodali dokonce plzeňské divadlo Dialog. „Tam jsme hráli vůbec poprvé, stejně jako loni v Rokycanech, kde šlo o představení pod otevřeným nebem,“ doplnil principál.
Dům U dvou vražd je podle divadelníků velmi náročným kusem textově i výpravou. „Přesto cítím, že nám všem bude chybět. Chtěl bych jako režisér této hry moc poděkovat všem svým kolegům za perfektní práci a hlavně všem divákům za velmi vřelé a pochvalné přijetí této napínavé a povedené hry,“ vyjádřil se Laško.

Už teď tachovští divadelníci naplno rozjíždí přípravy pro novou sezonu, ve které plánují hned dvě premiéry celovečerních her a celou řadu dalších, divadelních akcí.

Ilustrační foto
Five Apes mají debutové album