Monika Šavlová je původem ze Zbůchu, první fotografické pokusy řadí k roku 2009, hlouběji se ale fotografii začala věnovat až v roce 2014, i díky zkušeným radám fotografa Kučíka. Štefan Kučík je původem ze slovenského Martina, fotografuje od roku 2008. Oba autoři své snímky vystaví do 20. listopadu.

Slavnostní vernisáže se účastnily desítky návštěvníků z Plané, Stříbra, Kladrub a dalších míst. „Z vernisáže máme dobrý pocit. Mile nás překvapila účast většiny kolegů z fotoklubu ve Stříbře, ale i dalších přátel. Našimi fotkami chceme ukázat na krásy kolem nás, tak jak je vidíme. Fotografie nám připomínají krásné zážitky o které se chceme podělit. Doufáme, že se budou líbit i dalším návštěvníkům,“ uvedli Kučík a Šavlová.

Těchlovic se přijela podívat také Jarmila Klepsová. „Je tu tolik krásných snímků, nedokázala bych vybrat favorita, to se ani nedá. Umím si je představit i jako pěkné dekorace do bytu. Ráda do muzea jezdím, bývá zde tolik pěkných akcí, pořád to tu žije a je to tu takové příjemnou, domácí,“ uvedla Klepsová.

Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 20. listopadu. Od prvního adventu ji pak nahradí výstava andělů.

SPOLEČNÉ SETKÁNÍ zástupců měst.
FOTO: Města si po čtvrtstoletí znovu potřásla pravicí