O nich řekla Deníku ředitelka společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně Dana Jurásková. „Každý rok se snažíme pro pacienty připravit nějaké vylepšení našich služeb. Pro letošní sezonu se nám podařilo zrekonstruovat velkou část ubytovacích kapacit, protože pohodlí našich pacientů je pro nás samozřejmě důležité,“ uvedla.

V opravách chce lázeňská společnost pokračovat. „Plánujeme velkou rekonstrukci balneoprovozu. Ta nás teprve čeká. Protože voda je náš základní léčebný nástroj, tak se snažíme, aby ji pacienti mohli využívat,“ dodala s tím, že ji těší, že pacienti na lázně nezapomínají a často se sem vrací.

Lázeňské prostředí v Konstantinových Lázních začínají podle ředitelky využívat rovněž sportovci.

„Sportovci začínají našich služeb využívat i pro různé rekondiční pobyty. Jsme obestřeni cyklostezkami, které lidé hodně využívají a naše wellness centrum slouží k zahojení ran po vrcholných sportovních výkonech,“ dodala ředitelka Jurásková s úsměvem.

Společnost chce navázat spolupráci také s předními českými sportovními kluby.

Vedle lázeňské společnosti vstoupila do nové sezony rovněž obec se svojí tradičně bohatou nabídkou kulturního života po celou sezonu. Projekt Kulturní Konstantinky představil několik novinek, z toho jednu zásadní v oblasti úklidu po kulturních akcích.

O závěrečný koncert se postarala Juvenka a Frajara Putika
PODÍVEJTE SE: O závěrečný koncert se postarala Juvenka a Frajara Putika

Návštěvníci akcí pořádaných v lázeňské obci už si totiž nápoje budou kupovat do stálých plastových kelímků, za které zaplatí jednorázovou zálohu (se zálohovanými kelímky se lze dnes setkat na většině letních festivalů a slavností). „Každý návštěvník tak bude mít svůj vlastní kelímek, který si může ponechat nebo pak vyhodit. Podstatné pro obec je, že se výrazně sníží starosti s úklidem a sníží se rovněž objem plastového odpadu po našich akcích a festivalech,“ vysvětlil starosta obce Karel Týzl.

Jednou z dalších novinek je časopis renomovaného humoristy Oldřicha Dudka Báječný Konstantin, který byl o víkendu také představen. „Je to občasník, který bude sloužit především pro pobavení lázeňských obyvatel, hostů a návštěvníků,“ doplnil starosta.

V rámci zahájení 216. sezony požehnal lázeňským pramenům biskup Plzeňské diecéze Tomáš Holub. O víkendu byla také zahájena výstava kreseb Jiřího Wintera Neprakty, vystoupila kapela Sunny Side, dále Hudba Hradní stráže a Policie České republiky, v sobotu večer pak zpěvák Petr Kolář. Program byl zakončen v neděli.