Kutilové jsou nejen ze Starého Sedla, ale také z Racova a Darmyšle. „V roce 2017 mne oslovila paní starostka, jestli bych vedla nově zrekonstruovanou knihovnu. S radostí jsem souhlasila a už to šlo jako po másle. Obvolala jsem rodiče s dětmi a vzhledem k novým hezkým prostorám knihovny jsme si hned na prvním setkání vyrobili záložku do knihy,“ popsala začátky zájmového kroužku jeho vedoucí Růžena Barhoňová.

A další výrobky jen následovaly. Pexeso, lodičky, kytičky, výrobky z přírodních materiálů, halloweenské i vánoční tvoření.

A nezůstalo jen u rukodělné práce. „Pro naše dědečky a babičky jsme k jejich každoročnímu posezení secvičili program s písničkami a básničkami.“ V neposlední řadě se spolek zasloužil zpěvem koled o vánoční atmosféru v kostele v Racově.

Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. „Přihlásila jsem nás do celorepublikového projektu Srdce s láskou darované. Ze 172 přihlášených skupin a tříd základních i mateřských škol jsme po hlasování s 1212 hlasy obsadili nádhernou 20. příčku,“ dodala vedoucí a připomněla, že ceny pro nejlepší z tohoto projektu si děti vyzvednou v Poslanecké sněmovně.

K nejnovějším projektům Kutilů patří Srdce pro ptáčky. Děti vyrobily několik krmítek, které rozmístily po obci a jejích částech a pomocí rozhlasu vyzvaly obyvatele, aby krmítka pravidelně plnili. „Teď mohu s radostí všechny pochválit, že se krmítka plnila. No a teď v dubnu jsme se sešli spolu s rodiči při sázení stromků. Vysadili jsme celkem 11 stromků, o které se budeme společně starat,“ uzavřela Barhoňová s tím, že bez podpory obce by se činnost spolku neobešla.