I přes nepřízeň počasí přilákal masopustní průvod v Boru několik desítek masek ale i početnou skupinu veřejnosti. V průvodu nechyběly tradiční masky medvěda, báby s košem, Žida, Brůny v podobě koně i nevěsty se ženichem. Návštěvníci borského náměstí se ale mohli setkat i s méně tradičními maskami. Průvod doprovázely princezny, klauni, jeptišky a další pohádkové postavy. V masce vodníka pak mohli poznat borského starostu Petra Myslivce. „Tradice masopustu není v Boru zatím dlouhá, v letošním roce se jedná o pátý ročník,“ řekl Deníku Petr Myslivec a dodal že věří, že i přes vydatný déšť si všichni masopust pěkně užili.

V masce koně šla Stanislava Málková z Boru, která se spolu s dcerou Kateřinou, synem Matyášem a kamarádkou Drahuší Suchardovou podílejí také na přípravě masopustního průvodu v Ošelíně. „Masku koně jsem vytvořila sama, dobře k tomu posloužily zbytky látek, pouze hlavu koně jsem koupila. Výroba masky mi ani nezabrala příliš času,“ usmála se Stanislava Málková.

Masopustní průvod se od kina vydal ke kostelu sv. Mikuláše, kde na masky už čekal páter Miroslav Martiš. Na plácku v prostoru před kostelem poté vystoupily a zatančily děti ze základní školy a návštěvníci si zde mohli nakoupit a ochutnat masopustní speciality.

Maškarní karneval uspořádali v Mateřské škole ve Studánce.
Maškarní karneval si děti užily