„Výstavba začala v létě loňského roku zemními pracemi, samotná stavba začala vyrůstat v prosinci a v květnu jsme spustili výrobu ve zkušebním provozu,“ vyjádřil se ředitel podniku Anton Grabinger s tím, že závěrečná kolaudace se uskutečnila v srpnu.

Investicí za více než 55 milionů korun získala společnost, která se zabývá výrobou komponentů do domácích spotřebičů, nejen nové výrobní prostory a sklady, ale také vznikla nová školící místnost, zlepšily se šatny, zvětšila kantýna a parkoviště.
Společnost Emz začala v Černošíně působit v roce 1997. Do té doby měla v domovském bavorském Nabburgu výrobní závod s 380 zaměstnanci. Dnes jen v Černošíně zaměstnává 220 lidí a společně s dalšími provozy v Mexiku a Číně pracuje pro firmu jedenáct stovek lidí.

„Pro mě osobně bylo budování závodu v Černošíně velmi napínavou a velkou zkušeností,“ uvedl majitel firmy Thomas Hanauer. „Naše kontakty s místními lidmi byly od počátku velmi pozitivní, lidé nás přijali mile, otevřeně a to bylo velice důležité, abychom se rozhodli právě pro Černošín,“ připomněl dvacetiletou historii působení firmy v tomto městě.

Jak dále naznačil, firma chce pokračovat ve zlepšování podmínek. „Ještě nás čeká vybudování lepší příjezdové cesty do závodu, aby kamiony nemusely jezdit úzkou Lipovou ulicí,“ dodal Hanauer.

Z prvního dne zahrádkářské výstavy v Jízdárně ve Světcích.
FOTO: Zahrádkáři zahájili výstavu