Řezník Roman Drexler vařil na kamnech zabijačkový guláš, polévku a předvedl i staré řeznické umění rukou naplnit jitrnice a jelita. „Svatomartinské trhy a zabijačkové speciality už patří k tradičním kladrubským akcím. Návštěvníci mohou zabijačkové pochoutky ochutnat tady na místě a nakoupit si i domů. V restauraci mohli ochutnat svatomartinskou husu se svatomartinským vínem,“ řekl Deníku organizátor akce Milan Tolar a doplnil, že na trhy zve především regionální producenty domácích potravin a dalších výrobků souvisejících s ročním obdobím.

Martinské trhy navštívila také kladrubská obyvatelka Kateřina Hlinková s rodinou. „Nakoupili jsme si domů od všeho trochu, máme jitrnice, jelítka, polévku, tlačenku i zabijačkový guláš. Všechno co jsme zatím ochutnali bylo skutečně výborné, těšíme se, že si pochutnáme,“ usmála se jedna z návštěvnic.