„Chceme všem zájemcům naší školu co nejvíce přiblížit , a to zejména dětem, aby měly snazší rozhodování při výběru školy,“ řekl nám učitel matematiky Milan Deredimos, který vítal návštěvníky u vchodu. Škola má kapacitu 360 žáků, z toho jich 240 vychází na osmileté Gymnázium. Většinou jde o přespolní žáky, kteří mají i možnost využít internátu SOŠ ve Stříbře.

Evu Kadlecovou z Plané, která se přijela podívat se synem Otou i manželem, zajímalo především to, jak může chlapec trávit odpoledne po škole do doby, než mu pojede autobus. „I na to tu jsme zařízení, ve škole funguje na dvě desítky kroužků,“ nabídl řešení Milan Deredimos. „Na tuto školu jsem slyšela samou chválu, prý jsou tu vynikající pedagogové, a tak to také rozhoduje,“ dodala Kadlecová.

Z Bezdružic přijela i desetiletá Veronika Ernstová. „Chtěla bych sem jít na osmileté Gymnázium, ale budu muset dojíždět. Škola se mi líbí a mají tu spoustu pěkných výkresů,“ obdivovala tvorbu studentů zřejmě budoucí žačka. Do Stříbra bude dojíždět i Erik Šatra z Tachova. „Určitě chci studovat a nechci čekat ještě dva roky na tachovské šestileté Gymnázium. Nevadí mi, že to je mimo Tachov,“ říká Erik Šatra, který se do Stříbra těší.