Cvičit chodí do tělocvičny nedaleké Základní školy Kostelní, případně do městské sportovní haly, když to počasí dovolí, tak na stadion. Žáci se přesunují městem, což ubírá minuty z výuky a přináší nebezpečí související s provozem.

V příštích dvou letech by toto ale mohlo pominout, škola začne budovat svoji vlastní tělocvičnu.

„Rozhodnutím Plzeňského kraje, který je naším zřizovatelem, se tělocvična začne stavět. Tuto informaci jsme obdrželi letos, ale tělocvična se začne stavět až v roce 2016, takže příští rok se bude odehrávat výběrové zřízení na zhotovitele stavby, což bude určitě velmi náročné," řekla Deníku ředitelka školy Irena Volkovinská.

Celkové náklady na stavbu vyjdou podle stávající projektové dokumentace zhruba na šestadvacet milionů korun. Investorem bude Plzeňský kraj, s financováním pomocí dotačního titulu se zatím nepočítá.

Projektová dokumentace na novou tělocvičnu už je ale hotová. Hala už se totiž měla stavět, projekt byl dokončen loni v prosinci.
Ještě než se začne samotná tělocvična stavět, bude v rámci příprav přeloženo vedení vysokého napětí.

„Nebude to žádná velká hala, bude se jednat o obyčejnou menší tělocvičnu, protože prostor za školou, mezi gymnáziem a hřištěm sousední školy, více místa nenabízí," vysvětlila ředitelka s tím, že technické a sociální zázemí, jako sprchy, šatny už jsou hotové – jsou totiž v budově gymnázia, na niž bude nová tělocvična bezprostředně navazovat.

Postaven bude jeden sál na hlavní hodiny tělesné výchovy. Škola už před několika lety vybudovala v suterénu menší posilovnu.