Letos dokonce připadl termín soutěže na výročí narozenin vzpomínaného hasiče, letos by se dožil osmdesáti tří let.

„Soutěž byla sice plánována na sobotní termín, ale kvůli jiným akcím jsme ji museli přesunout na neděli. To byl asi také důvod, proč mnohá družstva nedorazila, což je nám líto. Loni zde bylo třicet družstev, letos je účast výrazně slabší," komentoval Václav Zimák mladší.

Závody byly vyhlášeny pro tři kategorie, utkaly se děti, ženy i muži. Dětských družstev přijelo celkem devět. Nejlepších časů dosáhli mladí hasiči z Tachova, kteří se umístili na třetím místě. Druzí skončili Cebivší a nejlepšího času dosáhli Brodští.

Domácí mladí hasiči skončili na pátém místě, jejich patroni však byli s výsledky spokojeni. „Děti nás velice potěšily. Přestože téměř netrénovaly a byly jen na několika málo soutěžích, tak jsou jejich výsledky vynikající," chválil je Zimák.

Z poháru se mohla radovat také obě dorazivší ženská družstva. Zlato si odvezly dobrovolnice z Nového Sedliště a stříbro ženy z Tachova. Z šesti mužských družstev se na medailové pozice probojovali hasiči z Nahého Újezdce, kteří skočili bronzoví. Stříbro vybojovalo Stříbro a zlato získali novosedlištští.

Bramborovou pozici obsadili hasiči z Tachova, ale ani oni nebyli zklamaní.„Tato soutěž byla pro nás uspokojující. První pokus se nám sice nevydařil, ale s tím druhým jsme opravdu spokojeni. Škoda že nám počasí příliš nenahrávalo. Letos to byla pro nás poslední soutěž," zhodnotil dobrovolník Vítězslav Šimák.

Glosa: Jména, jež neurčují osobu

Veronika Černá