V pátek převzali do užívání nový Ford Transit, který má základní vybavení k zásahům, ale také disponuje kapacitou pro převážení sportovních týmů, které má borský dobrovolný sbor v kategoriích mládeže, žen i mužů.

Vozidlo stálo něco přes jeden milion korun a částečně bylo pořízeno dotacemi od Ministerstva vnitra a Plzeňského kraje, zbytek nákladů uhradilo ze svého rozpočtu město. "Od Ministerstva vnitra, generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, jsme obdrželi 450 tisíc korun, 300 tisíc od kraje a zbytek jsme hradili z rozpočtu," upřesnil starosta Boru Petr Myslivec.

Hasiči jsou za nový zásahový a přepravní vůz rádi, vozový park mají nyní kompletní. "Poslouží výjezdové jednotce a k dopravě na soutěže. Hodně nám to pomůže, doposud jsme na soutěže jezdili vlastními auty," uvedla starostka Sboru dobrovolných hasičů Bor Olga Bahenská.

Vůz dostal v pátek registrační značky a může už vyjíždět. "Auto je kompletně připravené, má základní zásahovou výbavu a kromě dopravy na soutěže v požárním sportu bude mít výhody i při zásazích. Například nevyžaduje se řidič s oprávněním řídit nákladní automobily, postačí řidičský průkaz skupiny B. Výhoda je také v tom, že je menší a rychlejší, takže může být u zásahu dříve. Pořizujeme také automatický defibrilátor, můžeme tedy suplovat i záchrannou službu," popsal velitel zásahové jednotky Vladimír Křižka.

Z ustavujícího jednání zastupitelstva.
Bezdružice mají po dvaceti letech nového starostu