Dětské hřiště se v současné době nachází v rozlehlé zahradě náležící k budově muzea a jeho umístění nevyhovuje maminkám malých dětí ani potřebám muzea. Jeho provoz není vázaný na otevírací dobu muzea, děti zde tak mohou trávit volný čas v podstatě neomezeně. To se ale postupem času ukázalo jako problém. „Drobotiny s maminkami na dětské hřiště chodí minimum. Převážně ho navštěvují starší děti, které mají opravdu hlasitý projev a někdy ruší návštěvníky v prohlídce muzea. Občas slyším i stížnosti na jejich slovník, který používají,“ řekla Deníku pracovnice černošínského muzea Martina Sihelská.

Město Černošín tak řeší, jak se současným prostorem naložit a kam případně dětské hřiště přestěhovat. „Občané měli možnost se k problému vyjádřit vyplněním anketního lístku. V něm jsme navrhli tři varianty pro umístění dětského hřiště, které bychom případně mohli zkombinovat. V případě doplňování herních prvků pro děti pak chceme myslet i na naše seniory a přidat některé cvičební a protahovací stroje i pro ně,“ popsal starosta Černošína Miroslav Plincelner s tím, že anketa mezi občany už sice proběhla a radnice výsledky zná, ale zatím žádnou z variant nevybrala. „V současné době řešíme důležitější záležitosti, poté se budeme zabývat dětským hřištěm,“ doplnil starosta.

Ilustrační foto
Hromadná otrava v průmyslovém areálu u Boru

S úvahami o přesunutí dětského hřiště ze zahrady muzea avšak souvisí i další otázka a to jak naložit s volným venkovním prostorem náležejícím k budově muzea? „Můj návrh spočívá ve zřízení okrasné zahrady pro turisty, s lavičkami a odpočinkovými místy. Doplnit by ji mohla venkovní expozice muzea,například z zemědělských strojů,“ nastínila Martina Sihelská.

Zástupci města pak podle vyjádření starosty tuto otázku zatím diskutovali jen okrajově. „Mě se představa zřízení venkovní expozice v zahradě muzea líbí. Nedávno jsme pořídili také mobilní venkovní pódium, takže bych si dovedl představit zřídit zde například přírodní divadlo. Jsou to ale zatím pouze moje myšlenky a představy. Vyjádřit se k tomu bude muset celé zastupitelstvo,“ uzavřel Miroslav Plincelner.