Dnes dávní spolužáci a spolužákyně chystají setkání. Deník o tom informoval František Soukup. „Vždy jsem se těšil, aby už byl konec školního roku, to samé na průmyslovce. Aby už skončila vojna, v zaměstnání aby už byla dovolená a na konec, už abych byl v důchodu," zavzpomínal a vzápětí dodal, že  to ubíhání času je až příliš rychlé. „Když dorazíme do důchodu, pak se čas rozběhne a my o to, už aby ten čas rychle ubíhal, nestojíme. Čas se ale  zastavit nedá," podotkl.

Po šedesáti letech  skončení školní docházky v roce 1954 v Tachově se spolužáci osmých tříd A, B a C  setkají ve středu 18. června v restauraci Baileys.
„Zavzpomínáme si třeba na rok 1946, kdy jsme nastoupili rok po skončení války do první třídy a učili jsme se psát písátkem na tabulky, později domácí úlohy jsme psali na okně staré bašty před školou. Prolézání  bouraček a hledání  munice, to byly naše koníčky," přiblížil Soukup a vzkázal čtenářům Tachovského deníku: „Pokud někoho z tehdejších žáků a žákyň na fotografiích poznáte, prosím o upozornění na naše setkání."

Třída dívek. Snímek je z prvního příjímání asi v roce 1948.

Třída chlapů. Snímek je z prvního příjímání asi v roce 1948.

Vzkaz můžete poslat prostřednictvím následujících kontaktů: redakce.tachov@denik.cz, František Soukup tel.: 606 273 095