Konkrétně jich po městě najdete dvacet – jsou to velké kontejnery hnědé barvy symbolizující půdu – proto ta hnědá barva. Jsou potištěné informačním letákem, který vám sdělí, co do tohoto kontejneru patří a co ne. Základním vodítkem je odpad z rostlinných složek. Pět z nich mohli lidé využívat už před rokem, zbytek nám slouží poslední tři týdny.

„Jak nové nádoby obyvatelé využívají, se zatím neví, ale pět z minulého roku plnili pravidelně. Firmy provozující odpadové hospodářství je městu poskytly a jsme rádi, že je naši obyvatelé využívají," uvedla pro Deník Marie Multušová z městského úřadu v Tachově.

Přestože Tachovsko sužuje poslední týdny tropické horko, nahromaděný bioodpad zde nekvasí a nehnije, vyváží se pravidelně, a to každý týden. „Vývoz na skládku si firma zajišťuje sama. Dvacet kontejnerů je teď k dispozici a rozhodně to není konečnou cifrou, v budoucnu jich bude po městě ještě daleko více," doplnila Deníku pracovnice úřadu.

Pokud zrovna na žádný z hnědých kontejnerů nenarazíte, můžete využít služby sběrného dvora, které jsou tu pro obyvatele vždycky a už několik let.