„Zhruba v půl čtvrté odpoledne jsme obdrželi oznámení o nálezu těla muže ve vodní nádrži Hracholusky. Na místo vyjela policie a další složky,“ sdělila Deníku policejní mluvčí Dana Ladmanová. „S největší pravděpodobností jde o tělo muže, který zde utonul v březnu,“ dodala s tím, že byla nařízena soudní pitva.

Nešťastná událost se stala v sobotu 9. března. Tehdy v podvečer se převrhla loďka s rybářem. „Dvaačtiřicetiletý muž zavážel na lodi krmení, s lodí se převrátil a potopil do hloubky asi třiceti metrů,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Dagmar Brožová. Na místě zasahoval i vrtulník Armády České republiky s leteckým záchranářem, také hasiči s čluny, policisté i kriminalisté. Muže se ale nepodařilo najít.

K další tragické události došlo v pondělí 22. července, kdy se u Butova utopil čtrnáctiletý chlapec. Podle svědků se snažil přeplavat na protější stranu, chlapci ale nejspíš došly síly a nebyl schopný doplavat. „Slyšeli jsme křik, lidé volali, že se někdo topí. Vyrazili jsme dolů k vodě. Viděla jsme dva muže, kteří doplavali na břeh, sedli si a drželi se za hlavu. Myslím, že s tím klukem plavali,“ uvedla na místě žena. „Jeden z rybářů zavolal pomoc a pak naváděl záchranáře tam, kde kluk zmizel,“ dodala svědkyně. Utonulého hocha nalezli až tehdy večer hasiči.

Požár autobusu na dálnici D5
Na dálnici shořel v noci autobus