Bránu vytvořil umělecký kovář Ivo Rudolf z Bečova nad Teplou, který už s obcí spolupracoval na restaurování rozvadovského kostela. "Nechali jsme zrekonstruovat také zadní branku a příští rok plánujeme opravit opěrnou zídku a schody ke hřbitovu. Roste tam obrovská lípa a kořeny postupně vytlačily kameny, které je potřeba přeskládat," řekl Deníku rozvadovský starosta Martin Ábel. Počítá se rovněž s opravou centrálního kříže.

Obec také plánuje opravit hřbitov přímo v Rozvadově. Ten v současné době slouží pouze jako pietní místo, kam se už ale nepohřbívá. V poválečných desetiletích bylo pohřebiště prakticky srovnané se zemí, zmizely obvodové zdi. Po změně režimu bylo místo upraveno, zbylé náhrobky citlivě rozloženy do několika řad a upraven byl také střed hřbitova.

"Na úpravu hřbitova už máme studii, která počítá se zachováním původní německé části, s parkovou úpravou, urnovým hájem a rozptylovou loučkou," uvedl starosta s tím, že by rozvadovský hřbitov po revitalizaci opět začal sloužit svému účelu, i ke klasickému pohřbívání.

Na znovuotevření obchodů, restaurací, kadeřnictví a dalších zařízení se těší podnikatelé i zákazníci.
S rozvolněním očekávají podnikatelé fronty a menší tržby