Dušičky lákají na hřbitovy stále více lidí. Policie řidiče nabádá k větší opatrnosti a obezřetnosti, v těchto dnech se zvyšuje riziko vykrádání aut, která jsou zaparkovaná v blízkosti hřbitovů. Několikanásobně také vzroste provoz na komunikacích. „Polici v tomto období provede posílení víkendové dopravy v rámci bezpečnosti v silničním provozu. Na území Plzeňskéh proběhne několik okresních dopravně bezpečnostních akcí a bude zesílen dohled v dopravě na nejvíce frekventovaných silnicích a na nebezpečných úsecích,“ řekla Deníku Jolana Číhová, tisková mluvčí policie pro západočeský kraj.

„Samozřejmě však záleží na motoristech, jaká situace na našich silnicích bude. Je velice důležité, aby si každý uvědomil, že základem je dodržování pravidel bezpečnosti v silničním provozu, slušné a ohleduplné chování a v neposlední řadě pozornost při jízdě,“ dodala Číhová. Tato základní pravidla je nutné dodržovat vzhledem ke zvýšené hustotě provozu a bezpochyby i k zhoršeným povětrnostním podmínkám. „Druhým problémem, který v době Dušiček vyvstává, je vloupání do vozidel. V automobilech často jejich majitelé zanechávají své osobní věci, které jsou velkým lákadlem pro zloděje,“ konstatovala mluvčí.

Městská policie už od začátku týdne dohlíží na bezpečnost na hřbitovech. „Strážníci byli poučeni a místa posledního odpočinku pravidelně obcházejí ve dne i v noci,“ uvedl Miroslav Litomerický, vrchní strážník městské policie v Tachově. „Nejčastěji dochází k vykrádání vozidel než k odcizení svíček a věnců,“ uvedl Litomerický. Proto jedinou radou v tomto směru je nenechávat ve vozidlech na viditelných místech žádné cenné věci a také svůj vůz dobře zabezpečit. Tak je možné předejít problémům a starostem v této klidné vzpomínkové době.