„Noc divadel je mezinárodní akce, která zhruba před deseti lety začala v Chorvatsku. Česká republika se k Noci divadel připojila asi před sedmi lety. My tady v Příbrami se účastníme od začátku, to znamená, že Malé svatohorské divadélko bylo na Příbramsku první, které se zúčastnilo. Od té doby každý rok připravujeme dramaturgii tak, že jsou představení pro děti, potom pro dospělé,“ řekl Deníku organizátor přehlídky Tomáš Bílek.

„Letos jsme měli tři dětská představení a jsme rádi, že jsme mohli pozvat naše kamarády z Plané, kteří nám zahráli hru Hrdinství. Ježkovy Voči přijeli čtyřmi auty a odehráli výborné představení z druhé světové války a za to moc děkujeme,“ dodal.

„Musím říct, že to nebylo nejlepší představení, co jsme zahráli, ale vzhledem k malému prostoru si myslím, že jsme si s tím poradili,“ uvedla Deníku členka souboru Ježkovy Voči Natálie Krištofová. V Příbrami bylo mimo jiné více plánských diváků než příbramských, takže nebylo divu, že mladí herci získali od publika velký aplaus a jejich drobné chyby nikdo nepoznal.

Jejich inscenace měla premiéru v dubnu letošního roku a bylo znát, že si toto představení užívají a stále na něm pracují a zdokonalují se.

Ilustrační foto.
Důvěřivec přišel o peníze i o auto