Zrekonstruované víceúčelové hřiště před základní školou v Bezdružicích stále nabízí obyvatelům nejen tohoto města různé možnosti sportovního vyžití.
To má v tak zvané výpůjčce základní škola, jinak je majetkem města. Základní škola se stará o jeho provoz.

Hřiště je zejména v letních měsících často využívané pro  volejbal nebo nohejbal. Každé úterý a pátek ho navštěvují nadšenci těchto sportů.
„Moc se nám tu líbí a volejbal hrajeme hlavně pro zábavu," řekl Deníku Tomáš Böhm, který je jedním z aktivních hráčů tohoto sportu. Hřiště také nabízí běžeckou dráhu, místo pro skok do dálky nebo vrh koulí.

S výstavbou víceúčelového hřiště ze státních dotací se začalo na podzim roku 2003 a celková rekonstrukce byla dokončena na podzim roku 2006. Podnět k vybudování hřiště dala tehdejší rada města spolu s vedením školy.

„Základní škola využívá hřiště k výuce tělesné výchovy a různých sportovních kroužků, dále mají děti hřiště k dispozici i o každé velké a polední přestávce, pokud to počasí dovolí," vysvětlila užívání hřiště ředitelka základní školy Eva Kalistová.

Podle Dany Steinerové, u které je možné si hřiště zamluvit, by bylo přínosné, kdyby hřiště využívali i mladí.
Záměr umístit nové hřiště před školu bylo zejména kvůli umístění co nejblíže ke škole. Podle slov ředitelky musely děti docházet na hodiny tělesné východy na fotbalové hřiště, které je od školy vzdálené a dětem to přeci jen ubralo část hodiny určené ke cvičení.

V Bezdružicích je také možné navštívit squashovou halu s posilovnou, tělocvičnu, skatepark, fotbalové hřiště a rekreační a odpočinkový areál.

Iveta Luňáková