Tento válečný artefakt vlastní sběratel, hledač a záhadolog František Soukup z Tachova. Tyto plechové německé vojenské identifikační známky byly oválné o rozměru 7x5 cm. „Dělaly se ze zinku, hliníku a nerezu. Uprostřed měly podlouhlé otvory k snadnějšímu rozlomení. Vojáci tyto známky nosili na šňůrce na krku. V případě smrti vojáka, byla známka rozpůlena," říká o nálezu Soukup a pokračuje v popisu: „Jedna polovina známky zůstala vojákovi na krku a druhá byla předána na velitelství. Tato naše je z hliníkového plechu a je na ni čitelně vyraženo už jen TACH dále něco, co nelze přečíst a U. Chybějící písmeno by mohlo být A. Mohlo by to znamenat v němčině Tachau – česky Tachov. Města se na tyto identifikační štítky ale nepsala."
Podle vyjádření sběratele, byli v nízkých budovách na kraji tachovských kasáren za války němečtí vojáci. „Možná, že měli nějakou výjimku. Při nynější úpravě těchto budov a jejich okolí se tam možná nějaká identifikační známka našla celá a čitelná. Byla by to opravdu rarita. Jestli ano, dejte mi vědět," vyzývá František Soukup.

Případné podrobnosti k nalezené známce můžete sdělit redakci Tachovského deníku, rádi je předáme. redakce.tachovsky@denik.cz