Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak chutnají klobásy? Okusili jsme je za vás

TACHOVSKO - Začalo léto, a s tím se strhla i lavina poutí a slavností. Tradiční pochutinou je klobása

1.7.2008
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Milan Jaroš

O víkendu se na Tachovsku konala řada poutí a slavností. Tradiční pochutinou, kterou si nenechá ujít téměř žádný návštěvník je bezpochyby klobása.
Otestovali jsme tedy tři klobásy ze třech akcí a ty jsme podrobili podrobnému zkoumání. Porovnávali jsme jak chuť, složení, tuhost, tak ale i délku.
Další kapitolou se stala samotná příprava, obloha, tedy hořčice, kečup, popřípadně křen. Zjišťovali jsme i kvalitu a množství chleba.

První naší zastávkou se stala akce Vítkovský sekáč, kde své klobásy griloval Miroslav Matoušek. První, co náš nemile překvapilo byla cena. Za zhruba dvaceticentimetrovou klobásu zákazník zaplatil rovných čtyřicet korun. Chutnala však delikátně. Obsahovala málo tuku a žádné flaksy. Klobása byla velmi pikantní a chutná. Hořčice nebyla ředěná vodou. To je totiž oblíbený nešvar prodejců. Na chlebu bylo znát, že je den, až dva starý. Tenoučký ubrousek ale rozhodně na utření mastných rukou a úst nestačil. Prodejce Matoušek klobásu griloval na podomácku vyrobeném grilu.

Druhá akce a tedy druhá klobása byla ochutnána na Svojšínské pouti. Zde udil a také griloval prodejce Ladislav Šůta.
Další kudla do zad pro naše pěněženky. Cena přímo nekřesťanská. Čtyřicet pět korun si prodejce účtoval za přesolenou asi dvaceticentimetrovou klobásu, ze které jen po nakousnutí stříkaly gejzíry omastku.
Chuť nás tedy velmi zklamala. Klobása měla velký obsah masa, na Vítkovskou to ale rozhodně nestačilo. Kladně však hodnotíme oblohu.
Na tácek nám byla dána jak hořčice, tak kečup. Chléb byl čerstvý a bylo ho hodně. Ubrousků bylo také více a lépe sály. Prodejce patrně věděl, že klobásy stříkají tuk. Překvapením však byla přípravna, tedy gril. Jednalo se o uzavřenou pec, ve které byly klobásy a další lahůdky připraveny.

Poslední naší zastávkou byla pouť v Lomu u Stříbra. Tam jsme si mohli dooprvdy pochutnat na klobáse, kterou ugriloval Michal Vališ. Ano, byla poněkud tužší, ale chutnala skvěle. Chuť byla vyvážená, jemně pálivá. Obsahovala velké množství masa, srovnatelné s klobásou pana Matouška. Ubrousků bylo tolik, kolik kdo chtěl. Cena byla však nejnižsí. Třicet pět korun si Vališ naúčtoval za velmi dobrou klobásu. Jako plus také bereme, že nám prodejce na tácek přihodil k hořčici a kečupu také křen. Z klobásy nestříkal tuk a byla připravena na klasickém grilu.
Jak tedy zní náš konečný verdikt? Třetí místo Svojšín, druhé místo Vítkov a první tedy Lom u Stříbra.

Josef Holek

1.7.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Společný snímek účastníků přeshraniční porady v Tachově.

Čeští a bavorští policisté se radili o migraci, pronásledování i drog

Jakub Kindl

Plzeň nezvládla prodloužení, v Třinci bere bod

Zájem je vyšší, na venkově nápor teprve čekají

Tachovsko - Úderem druhé hodiny odpolední začaly letošní volby do poslanecké sněmovny také v okresním městě.

Motokrosové finále se vydařilo

Stříbro – Motokrosový seriál MOTUL Cup, sdružený přebor Čech západních a středních, také v letošní sezóně poslal svůj finálový závod na nejstarší tuzemskou trať – Terén sv. Petra ve Stříbře.

Při nehodě v Plané se zranili tři mladí lidé

Planá - Nehoda kamionu a osobního auta zkomplikovala v pátek odpoledne dopravu na průtahu Planou. 

FOTOGALERIE: Hasiči se museli potýkat se stísněným prostorem, ale i únikem plynu

Stříbro – O dnešním ránu v blízkosti Hornického skanzenu ve Stříbře se rozhodně nedá mluvit jako o klidném. Během ranních hodin se sem sjely hned tři jednotky hasičů, a to jak ze Stříbra, tak z Tachova. Jejich úkol byl jasný. Dostat tři zraněné osoby z Důlní štoly Prokop, která se v areálu skanzenu nachází.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení