Jak Deníku uvedla ředitelka lázeňské společnosti Dana Jurásková, k dispozici jsou všechny procedury, včetně skupinového cvičení v bazénu, a to jak ve wellness centru, tak v lázeňském domě Jirásek. „Hosté si mohou i volně sami zaplavat v lázeňském domě Jirásek. Wellness centrum Konstantin otevírá plný provoz pro veřejnost 7. června,“ dodala.

Také pro přijetí lázeňského pacienta platí obecná pravidla, tedy plné očkování, potvrzení o prodělané nemoci covid-19, PCR test nebo antigenní test. „V případě, že host žádný takový doklad nemá, může si zakoupit samotest a otestovat se přímo při příjezdu.“ A hosté, kteří do Konstantinových Lázní přijedou na několik týdnů, se budou muset testovat jednou týdně.

Z archivu
Tachovský archiv se znovu otevře

Péče o pacienty po covidu

Do lázní budou určitě mířit pacienti, kteří prodělali onemocnění covid-19. Jednou z novinek, které lázeňská společnost pro letošní sezonu připravila, jsou totiž dva léčebné pobyty pro lidi po prodělaném onemocnění covid-19. „Jeden pobyt je pro pacienty s následky na srdci, kardiaky, ten je i hrazen ze zdravotního pojištění. Druhý pobyt je pro pacienty po komplikovaném zápalu plic. Ten zatím bohužel nabízíme pouze pro samoplátce,“ vysvětlila dále ředitelka.

V rámci odborné péče byla diagnostika doplněna o spirometrické vyšetření, funkční vyšetření plic. „Nakoupili jsme ve větším množství oxygenátory a máme nově k dispozici například i rašelinové zábaly.“

Schodiště prochází celkovou rekonstrukcí.
Historické schodiště ve Stříbře dostane kamenný portál

K novinkám pro letošek pro všechny návštěvníky lázní patří možnost zapůjčení lehátek a poležení na relaxační loučce, či možnost zakoupení piknikových košů a uspořádání pikniku v parku. V neposlední řadě disponují lázně půjčovnou kol a dokovací stanicí pro elektrokola.

Chybí personál

Kvůli chybějícímu personálu prozatím není možné otevřít restauraci v lázeňském domě Jirásek. „Chybí nám kuchaři, servírky i pomocné profese. Hledáme brigádníky na léto. K dispozici tak bude hostům kavárna Srdíčko v lázeňském domě Prusík a její zahrádka. O víkendech i Grill bar u lázeňského domu Prusík,“ dodala Jurásková.