„S výsledky voleb jsem velmi spokojen, čtyři mandáty jsme ani neočekávali," zhodnotil lídr sociálních demokratů Vladimír Souček. „Byl jsem zpočátku trochu skeptický, proto mě to mile překvapilo. Teď už pomalu přemýšlím, jak bychom to pak měli sestavit, zda se rozumně domluvíme. Prostě, mám teď o čem přemýšlet. Jinak všem voličům za projevenou důvěru moc děkuji," dodal.

K otázce s kým případně bude ČSSD ve Stříbře spolupracovat, se konkrétně nevyjádřil. „Jednání začnou v pondělí, musíme se také společně dohodnout uvnitř naší strany," vysvětlil Souček.

Radost z výsledku Nezávislých má místostarosta Stříbra Karel Lukeš. „Jsem rád, že jsme v rámci tradice obdrželi dobrý počet hlasů a tedy máme slušnou účast v zastupitelstvu. Všem voličům moc děkuji, svědčí to o tom, že naše práce je oceněna, že jsme za sebou něco zanechali a nyní v tom můžeme nadále pokračovat. Jsem s výsledky spokojen," řekl Deníku.

Také stříbrští Nezávislí teprve začnou o budoucích koaličních partnerech přemýšlet. „Ještě se nic konkrétního nedojednávalo, zatím je na to ještě brzy," uvedl Lukeš.

„Podpoříme každého, kdo bude chtít pro město pracovat nezištně," dodal.

Nezávislí si nenárokují žádný post ve vedení města. Měli kandidáta na uvolněnou funkci, tím byl Tomáš Adam, ten se ovšem do zastupitelstva nedostal.

Lídr ANO 2011 Martin Záhoř rovněž děkuje všem voličům. „Musím moc poděkovat našim voličům, budeme se snažit dodržet náš volební program a hlavně začneme pořádně řešit právní a ekonomické otázky. Vím moc dobře, že je to o práci, ale budu se snažit dělat ji poctivě, a tak, abych své voliče nezklamal," vzkázal lídr stříbrské kandidátky hnutí ANO 2011.

S větším odstupem na první tři skončila na čtvrtém místě v komunálních volbách ve Stříbře Občanská demokratická strana. Její lídr Karel Neuberger s jedenácti procenty příliš spokojený nebyl. S kým půjde ODS do případné koalice, zatím také neví. „Na tahu je někdo jiný, naše dva mandáty jsou málo, abychom hovořili výrazně do koaličních jednání. Musíme vyčkat," řekl v neděli Deníku.

„Možností, s kým spolupracovat, se nabízí více, konkrétní jména ale zatím říkat nemohu," dodal Neuberger.

Do zastupitelstva města se ve Stříbře dostaly ještě tři politické subjekty. Všechny budou mít jeden mandát.

Nováčkem jsou Piráti, tato strana obdržela od voličů přes deset procent a v zastupitelstvu usedne lídr pirátské kandidátky Jaroslav Hais.
Po jednom mandátu má dále Komunistická strana Čech a Moravy, která získala přes devět procent hlasů a spolek Občané sobě s necelými devíti procenty.

Martina Sihelská