„Bydlím na sídlišti v Plané a mnoho let využívám služeb této prodejny. Ale v poslední době je problematické zásobování mlékem. To považuji za základní potravinu a když tento produkt nenajdu v obchodě budu muset hledat jinou cestu, jiný obchod,“ řekl Deníku Jiří Kalaš, jeden z nespokojených zákazníků.

„Je pravda, že poslední dobou nám zásobování mlékem vázne,“ potvrzuje vedoucí této prodejny Ilona Holbojová. „Bohužel to ale není naše chyba. Máme problémy s dodavatelským velkoobchodem, kdy se opakovaně stalo, že i přes naše objednávky nám mléko nedodali,“ popisuje stav věcí vedoucí prodejny. „Potom musím objednávat mléko od jiných dodavatelů, což má následek jeho vyšší cenu. A lidé se pak na nás kvůli tomu i zlobí, i když se snažíme se stavem něco udělat,“ doplnila Holbojová.

I přesto podle jejích slov špatná situace nadále trvá a v současné době má prodejna na skladě poze dva druhy mléka. „Čekal jsem, že se v této prodejně výrazně sníží počet kupujících v době, kdy se otevřely ve městě dva nové supermarkety. Běžné nákupy mnoho z lidí nedělá v nových obchodech a tak zůstali věrni této prodejně. Očekával jsem, že Jednota zareaguje a bude se snažit hledat cesty, jak si i takové prodejny nejen zachovat, ale snažit se vyjít vstříc lidem, jak nabídkou zboží, tak hledáním zajímavých cenových nabídek,“ pokračoval Kalaš.

„Chtěl bych podotknout, že prodavačky, které v obchodě pracují jsou nejen ochotné, ale nešťastné, když nemohou nám, kupujícím, vyhovět, A to, jak ve výběru zboží, tak i cenovou politikou, kterou většina provozovatelů obchodních služeb úspěšně realizuje,“ dodal na závěr nesopokojený Kalaš