Obyvatelé tachovského sídliště Rapotín se dočkali. V dohledné době už nebudou klopýtat po nerovném povrchu starého chodníku, město ho opravuje. Chodník souběžný s Rapotínskou ulicí je nejkratší cestou pro pěší jdoucí z centra okresního města do nejnovějšího sídliště. A lidé denně chodící z Rapotína si na stav chodníku stěžovali. Chůze po vymletých kamenech, dírách a zlomech vyžadovala spíše pevnou turistickou obuv než společenské dámské lodičky. Své o tom ví Irena Baštová, která na sídlišti bydlí od roku 1986. „Asi nejhorší je to ráno, když je šero a vy ani nevíte, kam šlapete. Jsou tam kameny, díry a chodník neodpovídá kvalitě," postěžovala si paní Irena. Tak, jako další pěší dbá na svoji bezpečnost a někdy raději chodník nepoužije. „Zatím jsem si tam nohu nezvrtla, dávám si na to pozor a třeba jdu i po silnici. Jenže tam je zase problém, že tam jezdí auta."

Zprávu o celkové opravě zmiňovaného chodníku vítá s nadšením. „Už bylo na čase. Musíme doufat, že to bude lepší. Ono totiž, co tam bydlím, byly na Rapotín špatné chodníky. A nejen podél Rapotínské. Doslova katastrofa to byla tady u nás u ´věžáku´. Tam se už vůbec nedalo chodit, byl úplně bez povrchu a navíc, když se tu postavila auta… Teď už je opraven a je to něco jiného," dodala obyvatelka sídliště Rapotín.

Podklad chodníku zůstane původní. „Vyměníme obrubníky, ty byly už špatné a na chodník přijde úplně nový asfaltový povrch. Samozřejmostí je také úprava nájezdů a snížení obrubníků v místech pro přecházení," sdělil Deníku Pavel Bluma z Odboru investic Městského úřadu Tachov s tím, že jde o dva chodníky rozdělené ulicemi. Cena každého se pohybuje zhruba kolem tří set tisíc korun. Snížené obrubníky u přechodů ocení zejména maminky s kočárky i vozíčkáři.

Chodník na Rapotín není jediný, který se nyní opravuje. „V rozpočtu na letošní rok máme opravu tohoto chodníku a ještě se dělá chodník v ulici Petra Jilemnického," uvedl starosta Tachova Ladislav Macák. Chodník na sídlišti Rapotín v místě u ´věžáku´ je již opraven.