VYBRAT REGION
Zavřít mapu

K výzvě se postavila čelem

Domaslav – Na menu inspirované francouzskou kuchyní vsadila v televizní soutěži Prostřeno Milena Náhlovská Hubková z Domaslavi na Tachovsku. Pětichodové menu ostatním čtyřem soutěžícím zachutnalo a po čtyřech částech se paní Milena dostala do čela soutěže. O vítězi rozhodne páteční večer.

20.5.2010
SDÍLEJ:

MILENA NÁHLOVSKÁ HUBKOVÁ, účastnice televizní soutěže Prostřeno, se profesně věnuje keramice. Foto: DENÍK/Jiří Kohout

Západočeský cyklus Prostřeno se natáčel koncem března. Milena Náhlovský Hubková se do soutěže dostala, jak sama říká, skutečnou náhodou. „Mohou za to vlastně moje dcery. Učila jsem se na novém počítači a poradily mi, abych zkušebně vyplnila přihlášku do soutěže. Pak ji odklikly a pustily jsme to z hlavy. Za nějaký čas se ozvala televize Prima, že jsem byla do soutěže vybrána. Rozhodla jsem se, že této výzvě se musím postavit čelem,“ popsala, jak se do soutěže dostala. Protože ráda vaří a od mala sbírá kuchařské knihy podle kterých i tvoří, konkurence se nebála.

Samotné natáčení bylo podle Náhlovské pro všechny, tedy i pro štáb náročné. „Ale velice zajímavé. Bavila jsem se, ve štábu jsou příjemní lidé a pohled do zákulisí takového pořadu je poutavý,“ vyjádřila se účastnice soutěže.

Prostřeno točí dva štáby, jeden se věnuje soutěžícímu, který zrovna tvoří menu, druhý štáb pak točí rozhovory a komentáře ostatních soutěžících. Další skupina specialistů pak pořad sestříhá do konečné televizní podoby.

Soutěžící z Domaslavi si menu podle francouzské kuchyně vybrala zcela záměrně. „Francouzskou kuchyni považuji za základ evropské kuchyně. A Brillant Savarin je podle mne největší historickou gastronomickou osobností,“ uvedla s tím, že také česká kuchyně byla v minulých staletích s francouzskou úzce spjata. Pořad Prostřeno také Náhlovská nebere jen jako soutěž, ale jako pořad o tradicích dobré kuchyně. „A dobrá kuchyně v Čechách vždy byla. Jen je mi trochu líto, že někteří účastníci tento pořad berou skutečně jenom jako soutěž,“ posteskla si.

Ani v domácnosti Mileny Náhlovské Hubkové nehraje kuchyně a stolování druhořadou roli. „Zajímám se také o takzvaný slow food, což je opak fast foodu. Slow food je způsob stolování založený na produktech z blízkého okolí bydliště. Kromě toho u mne hraje důležitou roli kultura stolování, která se pomalu vytrácí. Člověk by se měl s rodinou scházet alespoň u večeře, posedět si, řešit rodinné záležitosti,“ dodala.

Autor: Jiří Kohout

20.5.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jiří Pospíšil (TOP 09)

Pospíšil novým Kalouskem? Zatím podal k topce přihlášku

Škoda Octavia - Čína
AUTOMIX.CZ
22

Tohle opravdu není Superb. Škoda v Číně prodává jednu zvláštnost

Obnovený Böttgerův památník chce lidi spojovat

Obnovený Böttgerův sloup v zaniklé obci Pavlův Studenec má sloužit jako místo setkávání a přátelství.

Hokejový útočník Tomáš Mertl se stal potřetí otcem

Plzeň – Hokejista Tomáš Mertl patří k nejproduktivnějším hráčům plzeňské Škody.

Přijďte si popovídat o Českém lese

Tachov - /POZVÁNKA/ Již od roku 2011 se stalo zvykem, že v podzimních dnech se sejdou všichni, kdo mají rádi náš Český les.

Z fary se stanou byty

Kostelec – S poměrně netradičním řešením velkého zájmu o byty přišli v Kostelci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT