„Kalendář Tachov mobilem jsme dělali po druhé. Opět se objevují autoři, kteří byli v kalendáři i minulý rok, ale k vidění jsou i fotografie nových autorů,“ popsala Lenka Lašková. Jak dále jedna z autorek kalendáře dodala, zájem byl letos poměrně nižší. „Letos se natisklo více kalendářu, než minulý rok. Vloni se udělalo sto kalendářů ty se všechny vyprodaly.

Navíc i po vyprodání se lidi chodili ptát, jestli ještě nějaké nebudou. Poptávka byla také po stolních kalendářích. Tudíž letos jsem udělala obojí, ale bohužel takový zájem nebyl. Je pravdou, že v Tachově je poměrně překalendářováno.“ I přesto, že se prodala přibližně půlka vytisknutých kalendářů, jedná se stejně o velmi příjemný výdělek. Konrétně pak o 36 tisíc korun, které poputují na podporu tachovského hospice svatého Jiří. „Několik kalendářů je stále ke koupi v prodějně počítačů L7. Zbytkem kalendářů budou obdarováni pravidelní přispěvatelé hospice svatého Jiří a obce a firmy, které také pravidelně příspívají,“ dále dodala Lašková.

I přesto, že letošní kalendář skupiny Tachov mobilem neměl takový úspěch, jak se původně čekalo, tvůrcům to rozhodně vaz nezlomilo a fanoušci amatérských fotografů se mohou těšit na v pořadí třetí kalendář. „Na tento rok zkusím něco nového a zajímavé, aby to zaujalo více lidí. Ale již nyní mohu říct, že se stále bude jednat o spojitost se skupinou Tachov mobilem,“ na závěr řekla Lenka Lašková.

Nadšenci představují historii Československé armády
FOTOGALERIE: Nadšenci představují historii Československé armády