Očekávané představení nových desek obou kapel se ale konat nebude, přesto muzikanti slibují nejedno překvapení.

Natáčení alb obou kapel probíhalo v uplynulých měsících téměř současně – jak v Dr. Marcy, tak v The New Morning totiž působí na některých postech stejní hudebníci. Desky jsou v současné době dokončeny.

„Ve studiu už máme všechno natočené, album je v podstatě připraveno k vydání," informovala Deník zpěvačka Dr. Marcy Marcela Vránová. „Teď se dělají návrhy na obal desky, řešíme, kolik bude vyrobeno výlisků a kde album vydáme," upřesnila zpěvačka.

Kdy se debutové album tachovské kapely dostane k posluchačům, zatím není zcela jasné. „Předpokládáme, že křest by byl někdy v jarních měsících. Odhaduji tak v květnu, nebo v červnu," doplnila.

Také The New Morning mají desku dokončenou. „Všechny materiály jsou kompletně natočeny a zmixovány, takže deska je technicky připravena. Momentálně hledáme sponzora, který by nám pomohl ji vydat," vyjádřil se baskytarista Michal Laško.

Nové desky se tedy v pátek večer v Kiwi baru křtít nebudou, posluchači by si nicméně podle protagonistů koncertu měli přijít na své. „Bude několik zajímavých překvapení. Na jednu pecku se spojíme obě kapely dohromady a s New Morning zahrajeme několik novinek, které jsme slyšeli zatím jenom my a v pátek budou mít koncertní premiéru," nastínil Laško.

O úvod koncertu se ve 20 hodin postará tachovský kytarista Tomáš Kunžwart, který při své hře pracuje s různými alternativními postupy a inklinuje také k jazzovým prvkům.

Zhruba ve 21 hodin vystoupí na pódiu Dr. Marcy a o závěr večera se postarají The New Morning.