Klatovské rybářství začne s prodejem ryb již dnes na sádkách v Boněticích, v Chocomyšli a v Tachově vždy od osmi ráno do odpoledne.
„Kilového šupináče lidé nakoupí za dvaasedmdesát korun. Kapra výběrového, tedy toho, který váží více než dva a půl kilogramu, prodáváme o šest korun dráž,“ řekl Jiří Lipka z Klatovského rybářství.

Kdo nemá rád u štědrovečerní večeře tradičního kapra, může sáhnout po pstruhu, línu, amuru, nebo tolstolobiku.
„Za pstruha chceme na sádkách sto dvacet korun za kilogram, za lína devadesát pět, za amura šestašedesát a za tolstolobika čtyřicet pět korun,“ vypočítal Lipka.

V Plané na sádkách začne prodej až v neděli. Za každý kilogram kapra si napočítají rybáři z Českého rybářství pětasedmdesát korun. Na štědrovečerní tabuli nemusí chybět ani štika.

„Kilogram štiky prodáváme za rovné dvě stovky. Za amura zákazník zaplatí osmdesát korun, za lína osmdesát pět a za pstruha sto patnáct až sto dvacet korun,“ informoval Bohumil Kolofa z plánského střediska Českého rybářství.

Prodej ryb spojí se zpevěm koled v pondělí ve tři hodiny odpoledne přímo na návsi v Lomu u Tachova.
„Prodáváme jen kapry, osmdesát korun za kilogram. K tomu budeme zdarma podávat svařené víno,“ uvedl starosta Lomu Aurel Ardeleanu.
Srovnávali jsme také ceny mražených šupináčů v síti obchodních řetězců.

V tachovské prodejně Albert si můžete koupit pstruha za sedmdesát korun.
„Tato cena je ale za čtyřistapadesát gramů,“ sdělila Deníku prodavačka, s tím, že mraženého kapra v nabídce nemají. Zákazník si ale může vybrat z další nabídky mražených ryb, například žraloka, nebo lososa.

Ceny ryb se podle rybářů oproti minulému roku nijak dramaticky nezvýšily. Prý jde o několik korun na kilogramu.
„U nás konzumuje kapra jen babička s dědou. Moje maminka raději nakoupí drůbeží maso a z toho nám usmaží štědrovečerní řízky. Já ale určitě nepohrdnu ani řízkem vepřovým,“ sbíhají se sliny dvanáctiletému Petru Soukupovi z Plané.