V Tachově se chystá mše svatá, kdy farář Václav Vojtíšek bude žehnat tříkrálovou vodu svěcenou, křídu a kadidlo. „Kdo bude mít zájem, přijdu žehnat i do příbytku. Před několika dny proběhla sbírka pro Ježíška, kdy jsme pomáhali sociálně slabým rodinám," informoval farář Vojtíšek.

Charita ze Stříbra už má vše připraveno a za svým posláním vysílají Tři krále v neděli 5. ledna od osmé hodiny do půl jedné odpoledne. Jako první zavítají do osady Blahousty. „Dále budou tři králové pokračovat přes Erpužice, Kokašice, Záchlumí, Svinnou, Sytno a Sulislav. V těchto vesnicích už na nás a na děti čekají a vždy štědře přispějí," říká Teresa Kupcová z Farní charity Stříbro.

Každý pomocník charity má na hlavě korunku. Vedoucí skupiny má vystavený doklad, na kterém je číslo, pod nímž je zaregistrován. „Pro Stříbrsko je připraveno devatenáct kasiček. Ty jsou zapečetěny znakem města, který nesmí být porušen. Dále je kasička opatřena svým číslem," informovala.

Pokud se setkáte s podvodníky, kteří vybírají finance do obyčejných kelímků nebo se vám neprokáží žádným dokumentem, ihned volejte policii.

„Finance jsou vybírány na pomoc Domova pro seniory a Základní školu v Mánesově ulici," doplnila Kupcová.

V pondělí po poledni poděkuje starosta města Stříbra Bohuslav Červený pomocníkům tříkrálové sbírky, odmění je drobným dárečkem za snahu a spolupráci.

Veřejnost by se neměla Tříkrálové sbírky bát, protože má řádně všechna vyúčtování. Na stránkách Diecézní charity se dozvíte více informací. Na Tachovsku se sbírka koná na několika místech, Stříbrsko a Borsko patří k regionům, kde jsou dárci nejštědřejší, loni se vybralo několik desítek tisíc korun.