Letos navíc přibyla i možnost koupě zabijačkových specialitek. A šly na dračku, dle prodávajícícho Františka Turka bylo rychle vyprodáno. Maškary však klíč od města jen tak nedostaly. "Musel jsem s katem a vojákem být krutý. Starosta Bohuslav Červený vehementně své město bránil a nechtěl, abychom jej poničily. Ale po utnutí čtvrtého prstu rezignoval a klíč od městských bran vydal," dělal si legraci Pronobus Pepa Novotný.

Děti z mateřské školky pod vedením učitelek berušek a jiných masek, zpívaly písničky a předvedly i masopustní tance."Masky jsme měli od maminek, hodně jsme tu tancovali i zpívali a dostali jsme gumové medvídky," chlubili se Petr, Kristýnka a Natálka Benešovi s Mariánkou Kinkalovou.

Akce byla jako z pohádky, celé odpoledne vydatně sněžilo a vločky postupně měnily masky k nepoznání… "Pomalu se ten masopust snad začíná rozvíjet. Mělo by ale chodit více dospělých masek, snad to příště bude lepší, zatím jich chodí málo. Nejhezčí byl kat. Chválím nápad se zabijačkovými hody, to opravdu k masopustu patří," řekla Vlastimila Brichcínová.

Martina Sihelská