Snaží se žít obyčejným životem, tak, jako lidé zdraví. Předsedkyně tachovské organizace Anna Kolářová je ve vedení spolku už dvacet let a stále se snaží pořádat pro členy zajímavé akce.

Jaké jste v tomto roce již uskutečnili?

Na jaře se konala naše pravidelná schůze. Na ní vždy hodnotíme uplynulý rok a domlouváme se, co budeme dělat a jaké akce nás v daném roce čekají. Také jsme se v dubnu vydali do městského divadla v Plzni, na muzikál Evita. Ten zaznamenal mezi našimi členy velký ohlas. Nechyběl samozřejmě ani náš pravidelný výlet do františskolázeň­ského akvaparku. Nesmíme zapomenout ani na setkání při bowlingu.

Co plánujete v nejbližší době?

V měsíci červnu chystáme sportovní den. Spolupracujeme při jeho organizaci s tachovskou pobočkou Červeného kříže. Akce je velice populární. Máme připraveno množství disciplín a vždy se u toho dobře pobavíme. Hrajeme například kuželky, jezdíme na vozíku na čas, slalom, házíme na koš a podobně. Letos se sportovní den uskuteční poslední pátek v červnu. Nesmíme zapomenout ani na rekondiční pobyty. Ty jsou také oblíbené. V červenci se chystáme do Uborska na Klatovsku. Na srpen máme naplánován pobyt v Sezimově Ústí. Tam se vždy těšíme, je tam hezky, dobře se o nás starají a je tam také zajímavý program. naši členové také mají možnost využít dalšího rekondičního pobytu, který se koná v srpnu v Třemošné. V září bude další pobyt v lázních v Poděbradech. A plánujeme na podzim ještě jeden výlet do divadla a do bazénu do Františkových Lázní. V říjnu nás čeká, jak jinak, pravidelná schůze. pak pořádáme pravidelné akce. Jednou týdně je to rekondiční plavání v tachovském bazénu a cvičení v tělocvičně Revisu. Akcí je samozřejmě více více, všechny je ani nelze vyjmenovat.

Celý rozhovor si přečete ve středeční tištěném vydání Tachovského deníku.