V dřívějších dobách měli obyvatelé na výběr hned ze dvou zařízení, zaměřených na tvrdší hudební žánry. Jedno z nich se nacházelo u zámku. V prostorách několikapatrového domu se dnes nachází pouze italská restaurace v přízemí, jinak prostory zejí prázdnotou.

Klub tady fungoval několik let. „Ze začátku jsme měli trochu problém s diskžokeji, jelikož se jich moc rockové hudbě nevěnovalo," vysvětlila počáteční trable bývalá majitelka baru Soňa Křemenová. Podle jejích slov se klub ujal velmi dobře, našel si svou stálou klientelu. Pořádala se zde i živá vystoupení. Příležitost dostávaly především lokální kapely. A tento „rockáč" se stal i oblíbeným působištěm Petra Bendeho. „ Po svém úspěchu v Superstar hrával Petr u nás dost často a Tachov si oblíbil," dodala Křemenová. I přes svůj úspěch a dobrou návštěvnost se brány klubu uzavírají v roce 2005. Důvody byly především osobní.

V prostorách Hotelu Club na novém sídlišti bylo také možno vyslechnout tvrdší žánry i na živo. Během svého fungování se zde odehrálo několik desítek koncertů nejrůznějších stylů. Předvedlo se zde mnoho kapel, ale dalo se i v klidu posedět ve stylově zařízeném prostoru.

Bohužel i toto zařízení vzalo za své. Ke stížnostem na hluk od obyvatel hotelu se připojila i špatná domluva s majitelem celého komplexu a oblíbené útočiště milovníků rockové muziky všech různých věkových kategorií muselo skončit.

I přes to, že mnoho občanů o takovýto typ klubu velice stojí, posledních pár let musí navštěvovat tato zařízení například v Mariánských Lázních, nebo v Konstantinových Lázních. Podle slov Miroslava Lazorky, který v dřívějších dobách vlastnil klub na novém sídlišti, není provozování rockového klubu nic jednoduchého.

„Podle mě to v dnešní době není vůbec jednoduché přilákat lidi, i když tu muziku mají rádi. Chtělo by to něco multimediálního. Myslím, že samotný rockáč by již nepřežil," řekl Lazorka, člen tachovské kapely Neurotic Machinery a také chvilkový provozovatel jednoho z rockových barů, které dříve v Tachově působily.

Bohužel tuto situaci nemůžou ze své iniciativy vyřešit ani zástupci Tachova. „Město bohužel takovéto aktivy samo vytvářet a nijak zvlášť podporovat nemůže. Za chvíli by se přihlásili vyznavači dalších stylů muziky a my bychom se nestarali o nic jiného," řek starosta Tachova Jiří Struček.

Tudíž by Tachov mohl plány na případný klub pouze podpořit, jako to například dělá s Tachovským rockovým létem. Zde to ovšem také není tak jednoduché. „Podporujeme mnoho volnočasových aktivit. Toto ovšem není tak tradiční aktivita. Jedná se de facto o podnikatelský záměr. Tudíž by vlastník musel vymyslet nějakou zábavu například i pro děti," vysvětlil Struček.

Sám starosta je ale těmto barům a samotné rockové muzice nakloněn. „Já osobně bych takovýto typ zábavního zařízení určitě uvítal. Jsem fanoušek této muziky, takže bych případný rockový klub i navštěvoval."