„Dá se říci, že opět jdeme do rizika. Již při mé režisérské prvotině v podobě hry Není Filip jako Filip to byl trochu risk, tentokrát to bude velmi podobné. Dáváme totiž dohromady detektivní hru Dům u dvou vražd. Jedná se záležitost, která není pro Komedyjanty vůbec častým tématem. V podstatě se bude jednat o první kriminálku v novodobé historii spolku,“ řekl principál Komedyjantů Michal Laško.

Jak dále dodal, inspirace přišla také z historie. „Dům u dvou vražd hráli již dříve naši předchůdci, ale je to již nějakých padesát let zpátky. Námět se mi velmi líbil, navíc jsme si chtěl zkusit něco jiného než komedii. Kupodivu se přidali i další. Jsem rád, že nejsem jediný, kdo se chce podívat do trochu jiného hereckého světa.“

Pro herce to bude rozhodně výzva. Oproti nácviku komedií je totiž v detektivce mnoho rozdílů. „Nestačí se pouze naučit text. Musí se přemýšlet kam člověk popojde, je důležitá poloha kulis a mnoho dalších věcí. Text je jen půlka práce. Musíme přemýšlet nad celkovým aranžováním, aby šla hra zahrát na velkém i malém podiu a aby divák přitom nebyl ošizen o nic.
I přesto, že nová hra bude detektivní, Komedyjanti se rozhodně od komedií neodvrací. „Určitě nehceme říct, že komedie jsou pro béčkové herce a diváky. Pobavit lidi je v dnešní době to nejlepší a rozhodně není lehké komedie zahrát dobře. Jenom chceme opravdu zkusit co všechno zvládneme, ale i co všechno zvládnou diváci,“ dále řekl principál.

Co se premiéry týče, mělo by k ní dojít na přelomu ledna a února. Přesný datum ale ještě znám není. „Již jsme měli možné datum, ale došlo nám, že v tu dobu bude druhé kolo prezidentských voleb. Takovéto komedii rozhodně konkurotvat nechceme a ani nemůžeme,“ řekl s úsměvem na závěr Michal Laško.

Krom trénování Domu u dvou vražd se Komedyjanti připravují ještě na jedno vystoupení. A to na divadelní představení k 25. letům od založení souboru. K vidění bude leporelo, které návštěvníky provede historií Komedyjantů z Tachova. Tato speciální oslava je naplánována na 28. prosince.

MARTINSKÉ SETKÁNÍ v  kostele sv. Martina.
Dobrovolníci zachraňují kostel sv. Martina v Křivcích