„Nejsem odborník, a tak nemohu říci, zda je konec testování dobře či špatně. Nicméně z organizačního hlediska zvládáme testovat žáky bez problémů a pokud by bylo zapotřebí, můžeme v tom pokračovat,“ řekl Deníku Zdeněk Hnát, ředitel Základní školy Zárečná v Tachově s tím, že v pondělí mělo antigenní test 16 žáků. „To je zatím nejvíce,“ poznamenal.

Hnát doplnil, že po uplynulém víkendu musí do karantény pouze žáci s pozitivním antigenem, což vyučování nenaruší. „Horší to bylo minulý týden, kdy jsme měli 25 pedagogů v karanténě, a tak jsme museli vyhlásit ředitelské volno. Teď už jsme ale naštěstí všichni ve škole a pracujeme,“ podotkl.

Hotovo bude v únoru 2023.
Podívejte se: Autoservis vystřídá nový bytový dům. Vyroste v Truhlářské ulici

Ředitel doufá, že s omikronem se epidemická situace uklidní a školy zůstanou otevřené.

Čtrnáct pozitivních žáků měli podle ředitele Ivana Rybára v pondělí v Základní škole Komenského v Domažlicích. „U nás ve škole je testování zaběhnuté, takže s ním žádné potíže nemáme. Pokud by tedy mělo zabránit masivnímu šíření viru, nebyl bych samozřejmě proti,“ reagoval na dotaz Deníku Rybár.

Jako organizačně a administrativně snazší vnímá konec testování ředitel Gymnázia Jaroslava Vrchlického v Klatovech Václav Vogeltanz. „Očekáváme, že až projde omikron, tak se situace konečně zlepší a testování tak bude v podstatě kontraproduktivní a zbytečné,“ okomentoval Vogeltanz s tím, že v pondělí měli čtyři pozitivní záchyty pouze mezi studenty. „Uvidíme ale, jak se bude situace dál vyvíjet,“ doplnil.