Tři koupaliště v okrese se zatím otevírat nechystají. Zato ale některá přinesou do další sezóny novinky.

Koupaliště v Tachově se na začátek letního provozu chystá prvního června a stejně jako v minulých letech se návštěvníci dočkají dalšího zlepšení. "Nově se přímo v areálu koupaliště objeví skříňky na cennosti. Určitě to bude vítané zlepšení.

Jinak zůstává vše, včetně otevírací doby a cen vstupného, při starém," řekl Deníku vedoucí plaveckého bazénu Kamil Báča. Vstupné na tachovské venkovní koupaliště bude opět stát pro dospělé 80 korun, pro děti, seniory a návštěvníky vlastníci průkaz ZTP 30 korun. Počítá se také s možností večerního koupání, které začíná od čtvrté hodiny odpolední. To bude stát pro dospělé 40 korun a pro ostatní 20 korun.

Také oblíbené koupaliště v Plané se pomalu začíná připravovat na řádný start letní sezony. "Stejně jako v předchozích letech, tak i tento rok bude koupaliště oficiálně otevřeno prvního června. Návštěvníci se dočkají také jednoho zlepšení. Tím je nově zrekonstruovaný dřevěný altán, který se nachází nad koupalištěm. V minulosti byl využíván jako převlékárna, později hojně na kulturní akce. Jistě tomu bude tak i nadále," řekla starostka Plané Martina Němečková. Také zde zůstává vstupné nezměněno. Pro dospělé dělá 30 korun a pro děti do 150 centimetrů 20 korun.

Jako poslední by pak mělo otevřit koupaliště v Konstantinových Lázních. "Ve většíně případů jsme otevírali přibližně v půlce června a tak tomu bude i v letošním roce. Bohužel, letos se návštěvníci žádné novinky nedočkají. Jinak ale vše pojede ve starých kolejích," uvedl starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl. Ve starých kolejích pojede i vstupné, tedy 40 korun pro dospělé, 20 korun pro mládež do patnácti let. Poslední dvě hodiny provozu budou opět pro všechny stát pouze 10 korun.

Škola otevřela brány veřejnosti, ta se kromě techniky mohla podívat i na telátka, králíky nebo kůzlátka
OBRAZEM: Škola otevřela zahrady a ukázala návštěvníkům také telátka