Pro Konstantinovy Lázně to byla nejlepší sezona za posledních deset let. „Když si to zpětně promítnu, tak letos to byla nejlepší sezona od doby rekonstrukce, tedy od roku 2004," potvrdil Deníku starosta obce Karel Týzl. Na tamní koupaliště zavítalo zhruba čtyři a půl tisíce návštěvníků. „Na koupališti jsme před sezonou žádné výrazné úpravy nedělali, jen běžné opravy a údržbu," dodal.

V budoucnu by chtěli v Konstantinových Lázních letní koupaliště ještě vylepšit. „Výhledově bychom chtěli dobudovat nějaké koupání pro malé děti, které nám tady chybí. Ale zatím to nemáme ani v plánu investic," vysvětlil Týzl s tím, že koupaliště v lázeňské obci se momentálně připravuje na své zazimování, které se plánuje na příští týdny.

Za perfektní označil letošní sezonu také jednatel Plánských služeb Jiří Draxal. „Díky počasí byla sezona perfektní, měli jsme zhruba o osmdesát procent vyšší návštěvnost, než v minulých letech," řekl Deníku.

Plánské služby, které koupaliště provozují, se snažily o kvalitní služby po celou sezonu. „Čističku vody a tobogán jsme nechali běžet po celou dobu, tím se nám podařilo docílit i kvalitnější vody," vysvětlil jednatel, který byl spokojen také s úrovní restaurace a společenského a kulturního života v areálu.

Na příští rok plánují v Plané vylepšení brouzdaliště. „Vysledovali jsme, že velká návštěvnost je v kategorii matek s dětmi, proto se chceme pro příští rok věnovat rekonstrukci a vylepšení dětského brouzdaliště," uvedl Draxal. V těchto dnech se koupaliště připravuje na zimu, dělníci už upravují některou zeleň, zařízení a technologii čekají různé revize.

Tachovské letní koupaliště už je zazimované od minulého týdne.

Sezona na letním koupališti v Tachově začala letos dříve než loni. „Loni jsme otevírali po dokončení stavby začátkem července, letos jsme mohli otevřít už v červnu. Osvědčilo se to," uvedl vedoucí koupaliště Kamil Báča.

Červenec byl podle něj letos nadprůměrný, ale srpen vykazoval zase čísla mírně pod průměrem. „Zavírali jsme 15. září, ale v září už v podstatě nikdo nechodil. V nákladech a tržbách jsme na tom srovnatelně s loňskem, i když letošní sezony byla v návštěvnosti lepší," dodal Báča. Loni navštívilo letní koupaliště v Tachově přibližně 11 tisíc lidí, letos to bylo o dva tisíce návštěvníků více.

Také v počtu tropických dnů, při kterých byl areál zcela zaplněn, vyhrál letošek. „Loni jsme měli takových dnů čtrnáct, ale rozložených přes celou sezonu, letos jich bylo devatenáct, ale víceméně v jednom celku za sebou," vysvětlil vedoucí.

Koupaliště bylo zazimováno minulý týden a v příštím roce čeká návštěvníky vylepšení – budou mít k dispozici venkovní uzamykatelné skříňky.