Město chce přijmout opatření a mládeži přístup do prostoru zamezit. „Jednou jsem šla nakoupit do Albertu a všimla jsem si, že pod kinem mizí děti. Známámi řekla, že tam chodí kouřit. Vše se děje přímo pod ´nosem´ městské policie,“ řekla nám Penka Štruncová z Halže. Policisté o problému vědí. „V místě provádíme průběžně kontroly a pokud tam někoho nachytáme, tak ho vyženeme.

V případě, kdy je dítě přistiženo s cigaretou, kontaktujeme rodiče,“ uvedl Miroslav Litomerický, vrchní strážník městské policie v Tachově. „Do budoucna by měl problém zmizet, prostory pod sálem kina se budou předělávat,“ dodal vrchní strážník. „I naše děti chodí pod sál kouřit. Bohužel to místo je mimo dosah naší kompetence. Kázeňsky můžeme školáka potrestat jen za přestupek spáchaný na území naší školy,“ konstatovala Lenka Doležalová, zástupkyně ředitele Základní školy v Hornické ulici.

„Žádala jsem město, aby tam posílilo hlídky a něco s problémem udělalo,“ dodala. Pokud má učitel pocit, že je dítě cítit kouřem, škola kontaktuje rodiče. Odbor investic města Tachova připravuje řešení. „V současné době je vše v projednávání. Jedním z možných řešení situace by mohlo být oplocení místa. Realizace a konečná podoba vyřešení problému však záleží na tom, co nakonec rada města odsouhlasí,“ řekl Deníku Pavel Bluma, vedoucí odboru investic. Vize do budoucna je taková, že v prostoru by měla vzniknout i parkovací místa.