„Pokaždé majáles připravuje G5 a neustále tak předává štafetu stejné následující třídě. Majáles si v podstatě připravujeme sami, každá třída si to okoukne v předešlých ročnících. Náš průvod také doprovodili muzikanti a žáci ze základní umělecké školy, téma je letos Tančím, abych žil," uvedla žákyně organizující třídy Pavla Kožnarová.

Na májálesové veselí se přišel podívat také Matěj Berdis, který je žákem osmé třídy základní školy. „Přesně tu tradici neznám, ale líbí se mi to. Vím, že to dělají studenti gymnázia. Je to dobrá akce, měli velký průvod, myslím, že i ostatní program bude fajn," čekal na další vystoupení Berdis.

A k vidění bylo hodně, před zraky ostatních zde soupeřily dva páry o královskou korunu, nakonec vyhráli Dominika Bromová a Martin Špeta. Díky tomuto privilegiu získali z rukou starosty města symbolický klíč od městkých bran.

Následovala různá taneční vystoupení, zájemci si mohli vyzkoušet sportovní dovednosti, nebo se nechat oddat v oddávacím hájku. Akci zakončila stříbrská hudební skupina The Aprill.

MARTINA SIHELSKÁ