Deník na návštěvěDeník na návštěvěZdroj: Deník

Jedním z nich je další etapa rekonstrukce kulturního domu. Tentokrát se na objektu vyměňují okna. "Východní stranu máme hotovou, pokračujeme nyní na západní straně," uvedl starosta s tím, že na výměnu obec čerpá prostředky z dotace Plzeňského kraje. Výměně oken předcházela rekonstrukce pódia v sále kulturního domu, ještě předtím byla na objektu opravena střecha. "V současné době pandemie se v kulturním domě nic neděje, ale jinak je využívaný pravidelně. Zkouší v něm kapela Klubíčko, pořádáme tam akce ke Dni matek, bývají tam hasičské zábavy, myslivci v kulturním domě dělají poslední leč, míváme tam vánoční posezení," vyjmenoval starosta.

K dalším akcím, které obec Erpužice na letošek chystá, je vybudování protipovodňových opatření v místní části Blahousty. Celkové náklady na ně jsou ve výši 600 tisíc korun, obec by chtěla využít vyhlášeného dotačního programu dotace Plzeňského kraje. Protipovodňová opatření předpokládají vybudování suchých polderů před intravilánem místní části, které by zadržely přívalové dešťové vody.

K velkým letošním projektům patří rovněž výměna tepelného zdroje pro dva bytové domy. Předpokládané náklady jsou 1,5 milionu korun. "Doufáme, že se objeví také nějaký vhodný dotační titul," uvedl starosta s tím, že na bytovkách by se měl měnit kotel, nahradit by jej měl zdroj, který kombinuje kotel na štěpku nebo pelety s tepelným čerpadlem.

Covidové oddělení nemocnice v západočeských Domažlicích
Dusí se mladí i sportovci. Je to boží dopuštění, popisují lékaři z první linie