A už tehdy na sociálních sítích poptával doporučení na restaurace a hospody v Plzeňském kraji. „Kvíčovická hospůdka získala mnoho kladných hodnocení a od návštěvníků přišel záhy nápad, aby nás Lukáš Hejlík zařadil do své knihy. Souhlasil a my samozřejmě také. Potom jsme očekávali, že se k nám v brzké době přijede podívat,“ popsal Tomáš Bystrán, který v hospůdce šéfuje kuchyni.

Známý divadelní a filmový herec dorazil do Kvíčovic 2. února. Cestou se zastavil také na Šlovickém vrchu a v Dobřanské kavárně.

Historické fotografie areálu v Babylonu.
Babylon včera a dnes: podívejte se na historii středověkého rybníku

„U nás ochutnal jídlo z denního menu, dal si kachnu, domácí pečivo a zákusek,“ sdělil Bystrán s tím, že z Kvíčovic herec pokračoval na vystoupení do Českých Budějovic.

O hospůdku se s Bystránem stará ještě Karel Šiman, který obsluhuje návštěvníky. Spolu jsou v hospůdce od jejího samého začátku. Hospůdka patří obci Kvíčovice a v roce 2019 byla zrekonstruována.

Před šesti lety vymyslela Veronika Čechová projekt Nový život, kterým podporuje útulky.
Veronika Čechová zkrášluje psy z útulků, aby snadněji našli domov

Celý projekt vznikl, když začal Hejlík jezdit po celé České republice s projektem Listování a hledal, kde se nejlépe najíst. Z toho vznikla Gastromapa, kde zveřejňuje tipy na restaurace, kavárny, bufety a dalších typy podniků, které navštívil. Později přibyl on-line pořad, mobilní aplikace a loni třetí aktualizované vydání knihy 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. Knihu i s podpisem autora lze zakoupit například právě v podnicích, které se svým projektem navštívil. Tedy i v Kvíčovicích.

Samotný gastro-průvodce slouží skutečně jako mapa, kde můžete označovat červenými vlaječkami navštívené podniky. v každém podniku navíc dostanete do knihy razítko za návštěvu.

Samotný herec během sedmi let otestoval více než 1500 podniků.