O víkendu po celé republice bylo vidět tisíce dobrovolníků a Tachovsko nezůstalo stranou. V republice se uklízelo na více než devíti stech místech a mezi nimi byla například i oblast Studánky a Boru, přidalo se také Stříbro, Svojšín má úklid naplánovaný na středu.

Dobrovolnická akce Ukliďme Česko vychází z mezinárodně osvědčeného modelu Let's Do It!. Tento typ úklidových akcí již proběhl úspěšně ve více jak 100 zemích za účasti 9 milionů dobrovolníků.

Obrovskou černou skládku uklidili dobrovolníci také u Dolů, v místech zaniklé obce Lukavice. Sešlo se jich tam devatenáct a posbírali dva kontejnery odpadu, převážně zbytků vraků aut. V tomto případě se iniciativy chopili zaměstnanci firmy. „Objevil se před námi velký projekt Ukliďme Česko, do kterého jsme zapojili i naši pobočku logistického střediska v Nové Hospodě," uvedla organizátorka Ivana Mutzbauerová a dodala, že: „Černé skládky bohužel neustále vznikají nové a nové a pokud bychom nepomohli a nedali ruku k dílu, tak bychom se časem utopili v odpadcích." Akci podpořilo město Bor, které přistavilo kontejnery. Do nich se nakonec naskládalo na šedesát kubických metrů odpadu. „Ten nepůjde do sběrného dvora, ale rovnou na skládku do Černošína," doplnil Petr Pich. Dobrovolníci se shodli, že preventivně na místo instalují ceduli se zákazem skládky a umístí fotopast pro případné odhalení pachatelů zakládajících černou skládku.

Uklízecí četa se také zformovala ve Studánce. Vyrazila do okolních lesů. „Naše obec se v letošním roce připojila do druhého ročníku celorepublikové akce. Patnáctičlenné partě, která se úklidu zúčastnila, obecní úřad moc děkuje," poukázala starostka Studánky Irena Zapletalová. „I přesto, že největší binec se uklízel průběžně celý měsíc, tak jsme toho nasbírali požehnaně. Naše lesy jsou nyní opět připraveny na příval houbařů a borůvkářů," dodala a připojila vzkaz platný celoplošně: „Vážení milovníci přírody, chovejte se prosím v naších lesích slušně."