Ale také různé novinky a investice do vylepšení pohodlí ubytovaných pomohly mnohde zlepšit sezónní statistiky.

Například v kempu La Rocca v Konstantinových Lázních před začátkem sezony rekonstruovali sociální zařízení včetně venkovní kuchyně, na několika chatkách udělali novou střechu, či instalovali dva grily, aby si mohli ubytovaní hosté grilovat maso. „Červenec byl nádherný, lidé se počasí namlsali, takže ten jeden deštivý týden v srpnu několik pobytů odhlásili, ale celkově jsme se sezonou spokojeni. Kvůli počasí jsme o dvě hodiny denně prodloužili i provozní dobu bazénu v kempu," uvedla Deníku recepční konstantinolá­zeňského kempu Edita Šabková.

Spokojeni jsou i jinde. Totálně narvaný byl kemp Sycherák v červencovém prodlouženém víkendu. „To jsme měli plnou i plochu pro stany. Vždycky se tu místo pro stany najde, o svátečním červencovém víkendu ale nebylo možné postavit už ani jeden stan, jak bylo plno. Tak vynikající sezonu nepamatujeme," libovala si vedoucí kempu Jitka Ježková.

Kemp má kromě plochy pro stany a karavany také několik chatek a obytných buněk. „Chaty jsou obsazené prakticky celou sezonu, otevřeno máme od května. Letos byl takový zájem, že zájemci si museli pobyt objednávat více předem," dodala vedoucí.

Zájem o pobyt možná zvýšilo i vybavení chatek. Správa kempu, který patří městysi Stráž, totiž postupně modernizuje zázemí. V minulých letech bylo vybudováno či zrekonstruováno několik objektů sprch a sociálního zařízení, postupně se také modernizují chatky a buňky. „Před letošní sezonou jsme dovybavili novým nábytkem zbytek chatek, takže ve všech chatkách už je nový nábytek. Nově jsme vybavili také obytné buňky. Hosté kempu to kvitovali pozitivně," řekla Deníku Ježková.

Další novinkou, se kterou se návštěvníci kempu Sycherák mohou v letošní sezoně setkat, je nově vybudovaná půjčovna loděk s prodejem občerstvení.

Ve stinném údolí na břehu Hamerského potoka je rozprostřen kemp Karolina nedaleko Brodu nad Tichou. „Letošní sezona je velmi úspěšná, hlavně díky počasí," potvrdil Deníku správce Lukáš Bureš.

V Karolince letos před sezonou zrekonstruovali dětské hřiště a turistickou ubytovnu.

K malým kempům patří Pohoda U Pavla v chatové oblasti Butov zhruba dvě stě metrů od břehů Hracholuské přehrady. A jeho kapacita se oproti předchozím rokům ještě snížila.

„Provozujeme kemp první sezonu a hned s první sezonou musím říct, že jsem velice spokojená," řekla Deníku spolumajitelka Bohumila Hagnerová. „Před letošní sezonou jsme zrušili ubytování v karavanech. Byly tu stálé karavany, ale už byly zastaralé a nevyhovovaly, tak jsme je zrušili. Ubytování tedy máme ve čtyřech chatkách a čtyřech bungalovech, celková kapacita je dvaatřicet lůžek," dodala majitelka.

Návštěvníci kempu mohli využívat také bazén, který se bude před příští sezonou pravděpodobně opravovat. K dispozici je i restaurace a dětské hřiště.

Poměrně rozsáhlé možnosti ubytování najdou zájemci v Rekreačním areálu Bezdružice, který se nachází u rybníku Zaječí nedaleko Bezdružic. Také zde jsou s letošní sezonou nadmíru spokojeni.

Areál často využívají k pobytům dětské tábory, soustředění zde například strávil mimo jiné Tachovský dětský sbor vedený Josefem Brabencem. Sezonu zde doplňují různé programy, například na září se sem chystá rockový festival.

Ačkoliv hlavní část sezony mají kempy na Tachovsku pomalu za sebou, otevřeny jsou většinou ještě celé září, některé ještě v říjnu.

Kromě uvedených kempů a rekreačních areálů je na Tachovsku ještě několik podobných ubytovacích zařízeních, tam se ale Deník v pátek nedovolal.