Ceny benzinu a nafty na Tachovsku patří k nejvyšším na západě Čech, jak vyplývá z přehledu na titulní straně.

„Jezdím jednou týdně k rodičům na Domažlicko. Vždycky si tam dotankuji. Teď naposledy byl rozdíl mezi cenou v Tachově a v Klenčí 2,70," řekl Deníku jeden z motoristů.

Ale i na Tachovsku se najdou čerpací stanice s cenami nižšími, srovnatelnými s jinými západočeskými okresy. Rozdíl může někdy činit i více než dvě koruny.

Řidiči levnějších čerpaček využívají, ale často mezi nimi panují obavy, aby si nenatankovali nekvalitní palivo. „Mně se to stalo jednou někde na Plzeňsku. Natankoval jsem si levný benzín a měl jsem potom problémy s motorem," řekl Deníku Libor Marek z Přimdy.

Odborníci ale připomínají, že levný benzín nemusí být zákonitě nekvalitní. Špatné palivo se dá natankovat i u dražších čerpaček.

„Čerpací stanice mají na litr benzinu nebo nafty určitý rabat a pokud vytočí velké množství pohonných hmot, mohou si dovolit prodávat benzin za nižší cenu. Neznamená to tedy, že by levný benzin byl nekvalitní," vyjádřil se Alexander Hepfel ze Stanice technické kontroly v Tachově s tím, že nejdůležitější u pohonných hmot je optimální složení. „Když je benzin nekvalitní, může opravdu motor citelně poškodit. Většinou trpí ventily. Totéž platí pro nekvalitní naftu. Když nebude dostatečně mastná, nemaže vstřiky a může je značně poškodit," uvedl dále šéf tachovské technické kontroly.

Levnější benzin tankuje do svého automobilu také Jan Kohel z Tachova. „Není to ale pravidelně. Jezdím hodně, takže tankuji podle toho, kde zrovna jsem. Ale pokud potřebuji doplnit nádrž tady v Tachově, zajedu si třeba na ČSAD, tam jsem zvyklý," řekl Deníku.

„Myslím, že s kvalitou benzinu na Tachovsku je to v pořádku, ať tankujete kdekoliv. Ještě jsem neměl žádné potíže s autem kvůli tomu, že bych natankoval levný nebo nekvalitní benzin," dodal.