„Dnes jsme sundali u devatenácti aut stěrače na čelním skle, každý řidič kdo ho má sundaný má za zadním stěračem obálku. Uvnitř je dopis a je tam například: Stěrače máš u kašny na lavičce, nebo u Jednoty před vchodem a tak dále a devět aut má bohužel vypuštěný pneumatiky. Přejeme krásné pracovní ráno," tak doslova zní sdělení anonymu na facebookových stránkách  Přiznání Tachov.

Úděl této stránky je již ve svém názvu jasný. Lidé se zde přiznávají k různým  činům.
„Slouží prostě pro zábavu a také k tomu, aby se lidé dozvěděli, co se děje v jejich okolí, ať už to je pravda, či nikoliv," popsala cíl stránky správkyně, která nechtěla zveřejnit své jméno. Redakci je však známo.

Všechny komentáře jsou  anonymní, takže se nikdo z přiznávajících nemusí bát, že by je někdo (kromě správkyně) odhalil. Některé komentáře jsou však přinejmenším zarážející a hraničí se zákonem. Alarmující je například příspěvek, ve kterém se autor chlubí tím, že měl pohlavní styk s třináctiletými dívkami. „Včera jsem totálně omr**l pět 13letech k*nd v altánku celý jsem to tam pocákal miluju 13ky," píše doslovně a sám sebe tedy udává. Příspěvek byl na web vložen 11. června a pisatel, jehož identitu správkyně zná, sám sebe udává.

„Jak správce stránky, tak lidé, kteří komentují například příspěvek, kde se anonym chlubí s pohlavním stykem u nezletilých, ti všichni se dopouštějí také trestného činu. Je to vlastně prostor pro schvalování tohoto činu," sdělil advokát Jan Metelka.  Je nutné si také uvědomit, že v okamžiku, kdy jste se dozvěděli o trestném činu, máte ze zákona povinnost jej ohlásit.

Další a nepříliš humorné přiznání se týkají například usednutí za volant pod vlivem alkoholu nebo řízení bez řidičského oprávnění.
„Ano, je pravda, že si zahrávají se  zákonem, ale třeba je to jen vymyšlené, nemusí být vše pravda," podotýká správkyně a pokračuje:  „Popravdě, je to každého věc. Oni pak za to budou pykat a podle mě by toho policie přes facebook moc nevyřešila. Možná by zjistila, kdo to psal i když je to anonymní, ale tomu člověku už by to pak nijak nedosvědčila, že to opravdu udělal a to, že jen něco napsal na nějakou stránku na facebooku, podle mě nic neznamená," míní. Jak jsme ale uvedli, nemá pravdu. I ona může mít na krku trestní stíhání.

Správkyně také sdělila, že se příspěvky snaží cenzurovat. Některé z nich jí ale evidentně unikly. I přes to, že jsme v příspěvcích našli řadu vulgarit, správkyně popírá, že by v nich byly.„Nevím o tom, že by v některých přiznáních byla použita vulgární slova, když už se nějaké objeví, tak se to snažím cenzurovat, ale zatím správce facebooku stránku nezablokoval."

Obsahem stránky se začala zabývat i policie. „To mohu potvrdit," uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková bez dalších podrobností.