Všechny informace nasvědčují tomu, že žena obývající jeden z tamních domů v blízkosti kostela Narození svatého Jana Křtitele, se odstěhovala a v místě nechala zamčených osm psů a dvě kočky.

„Celé záležitosti si začali všímat občané Okrouhlého Hradiště. Na návsi se totiž začali potulovat psi z tohoto domu. Později jsme se tam dostali i my a bylo vše jasné,“ popsal události starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl.

Právě zájem o co nejrychlejší vyřešení situace nejspíše zachránil všem zvířatům život. „I přesto, co si prožila, jsou všechna zvířata v pořádku. Nic to ale nemění na tom, že se na ně jejich majitel doslova vybodl. Nyní jsou u nás v útulku a čekají na nové páníčky. Co se dospělých psů týče, ti mohou být vydáni bez problémů. V domě bylo nalezeno ale i pět malých štěňat. Ty nejdříve musí projít očkováním a do nového domova se mohou chystat až ke konci února,“ řekl za Psí Domov Nora Karel Bobál, který se také postaral o bezpečný odchyt všech zvířat.

Celá záležitost zřejmě nebude mít dohru pouze v podobě zachráněných zvířat. „Pokud se nepodaří majitelku zkontaktovat, obrátíme se na Policii České republiky a o celý případ se zřejmě bude zajímat i hygiena, vzhledem k tomu, v jakém prostředí byla zvířata nalezena,“ dále dodal konstantinolázeňský starosta.

Ze společenského setkání v prostorách Pražského hradu.
Stříbrští horníci se setkali s prezidentem