V uplynulých letech působil mimo jiné také jako redaktor zpravodajství v České televizi, poté  chvíli podnikal. Má doma malé hospodářství, kde má koně, krávy, tři psy.

Jak dlouho jste na postu ředitele Městského kulturního střediska?
Necelý měsíc, takže čerstvě.

Už jste se účastnil aktivně z titulu své profese nějaké kulturní akce?
Mojí premiérovou akcí na postu ředitele kulturního střediska byl prvního ledna tradiční Novoroční punč, což je letitá akce na náměstí ve Stříbře. Myslím, že byla hodně úspěšná. Když se ohlédnu za minulostí akce, tak ji mohu hodnotit jako každoročně úspěšnou.

Pozvěte nás na další kulturní událost, která čeká stříbrské občany?
V současné době hodně pracujeme především na programu městských slavností. I když v předstihu, ale je to standardní termín. Ale ve Stříbře se koná v brzké době několik soukromých akcí, jako například Koňský bál v kulturním domě.

S jakou jdete na post ředitele MKS vizí?
Není to úplně jako vize, ale jsou věci, na které bych se chtěl zaměřit a více se jim věnovat. Mám blízko k fotografování a chtěl bych dělat více výstav. Chtěl bych oživit náměstí. Ať už trhy, výstavami. Nechci, aby zůstalo u toho, že máme nové náměstí, ale chci, aby to tu trošku žilo. Co se týče kina, od února rozjíždíme šňůru starších filmů. Například s filmem Ucho.

Co od toho očekáváte?
Nemám očekávání, vidím ze svého pohledu ta hluchá místa, která bych chtěl vyplnit. Když se povedou například dvě pěkné akce na náměstí.  Od února chceme rozjet úplně jiné a nové webové stránky, kde budou veškeré akce. Ať už sportovní akce, muzeum nebo program kina. Chci docílit toho, že když se někdo rozhodne, že chce ve Stříbře někam vyrazit, koukne na internet a hned to má všechno při jednom. Z dlouhodobějšího plánu, který chceme naplnit, je například  doopravit fasádu a okna kina. Je tu projekt, který je připravený. Doufáme, že se to během roku spustí.

Myslíte, že mladá krev naláká i mladé lidi za kulturou?
Samo o sobě to není zárukou, spíš se musí člověk zamyslet, co tu postrádá. Myslím, že bych mohl lidi přitáhnout. Je tady spousta akcí, které si lidé dělají sami a jsou úspěšní. Určitě bych chtěl dát  prostor například mladším kapelám a stylu, jako jsou například skáčka. Je tu spousta škol a chtěl bych oslovit i je a určitě by si mohli vybrat i oni.

Jaké koníčky máte rád?
Dříve jsem hodně lezl, byl jsem při lezcích v Kladrubech, vedl jsem lezecký kroužek. Po práci mám rád procházku nebo knížku a zkrátka na chvíli vypnout.

Co vás osobně baví jako člověka?
Hlavně, aby kvalita převládala nad tou kvantitou. Mám rád fotografování. A co se toho týče, preferuji černobílé fotografie. Fotil jsem v Indii, Mexiku. Jsem rád, že tu funguje fotoklub, který bude pořádat výstavu v knihovně. Je tu fotografů dost a snaží se prezentovat svoje stránky a doufám, že ti by to mohli ocenit.